RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Karius og Baktus blir nok en gang å se i Frognerparken. FOTO: PROMO
Karius og Baktus blir nok en gang å se i Frognerparken. FOTO: PROMO

Karius og Baktus er tilbake

For tiende år på rad setter Teater Syklus opp forestillingen Karius og Baktus i Frognerparken.

OSLO: Alt som var av søtt og godt det er borte stort og smått. Alt har børsten feiet bort, det var veldig dårlig gjort! Her er ikke noe nå - ingen karameller små, ingen loff med sirup på - Å hvordan skal dette gå...

For mange er Thorbjørn Egners fortelling om Karius og Baktus synonymt med barndom. Pedagogisk, koselig, litt trist og tidvis tragikomisk.

En herlig tradisjon

I år etter år har publikum strømmet til Frognerparken for å oppleve Karius og Baktus i Teaterteltet ved Monolitten.

Med snart ti år unnagjort har tanntrollenes årlige visitt for lengst blitt en fast sommertradisjon i parken, med over 3000 besøkende på en uke. Også denne sommeren har tanntrollene flyttet inn i tennene til Jens der de hugger og hakker og ler og har det morsomt... -før de nok en gang trues av den atter tilbakevendende fienden - tannbørsten. Skuespiller Elsa Aanensen kan nesten ikke vente.

Sommerjobb


Scenen er bygget av noen få store tenner, mens det røde underlaget på bakken skal forestille tunga.

– Dette er en takknemlig sommerjobb. Blide unger og fantastiske omgivelser. For oss som har jobbet flere år som frilansere er dette definitivt et av høydepunktene i skuespilleryrket, forteller Elsa Aanensen (Baktus i stykket). Sammen med Tøyen-beboer Camilla Belsvik (Karius) og Hallgeir Skogstad (Jens, tannbørsten, tannlegen og Jens mor) spiller de altså forestillingen for tiende året på rad.

– Camilla ble med et par år senere enn oss, men troppen har holdt på hele veien, fortsetter Aanensen, som passer på å berømme scenearbeidernes innsats.

– Vi er et team som jobber fantastisk bra sammen, både foran og bak scenen.

Utrolig historie


Og selv om skuespillerne opptrer på andre scener resten av året kommer de stadig tilbake til den legendariske historien.

– Jeg tenker ofte på Baktus. Det er alltid hyggelig å komme tilbake til den rollen. Historien er fantastisk!

– Helt til slutt Elsa- hva tror du skjer med Karius og Baktus når de feies ut av munnen til Jens, ned gjennom kloakken ogb ut på det store havet?

– Det ender nok bra tror jeg. De finner seg nok en ny munn. Det har de jo beviselig gjort de ti siste åra, for hver sommer dukker de opp i munnen til Jens på nytt. Hvem vet- kanskje det blir munnen til statsminister-Jens?

Forestillingen spilles fra 27. juli til 1. august.
 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere