Karlsrud graderte med stil

Peder S. Rydjord (t.v.) og Jørgen Skagen spiller normalt fotball, men beviste overfor Morten Drage at de også kan taekwondo.

Peder S. Rydjord (t.v.) og Jørgen Skagen spiller normalt fotball, men beviste overfor Morten Drage at de også kan taekwondo.

Karlsrud skole har nå en rekke elever med gult belte i taekwondo.

Klikk på bildet for å forstørre.

Erik Båreim var ansvarlig for graderingen.

Klikk på bildet for å forstørre.

Elevene på Karlsrud skole gjorde sitt beste for å imponere under graderingen.

KARLSRUD: Skolen har hatt samarbeid med Mudo Nordstrand siden skolestart i høst, og i forrige uke var det omsider klart for gradering. Der viste 7.- klassingene fine takter, og bortimot alle kunne etterpå glede seg over gult belte i tae-kwondo.

– Vi var litt nervøse siden dette var vår første gradering. Det var kult at vi klarte det, sier Peder S. Rydjord og Jørgen Skagen.

Vanligvis spiller 12-åringene fotball, da for henholdsvis KFUM og Lambertseter. – Vi synes vi har lært dette ganske fort. Det var også artig da vi fikk prøve å ha på drakt, sier Peder og Jørgen.

– Vellykket

Daglig leder på Mudo Nordstrand, Morten Drage, er fornøyd med det elevene har vist på trening det halve året.

– Til å begynne med lurte nok elevene fælt, men dette har vært vellykket. De lærer det samme som de som går på trening her; altså både tak, fallteknikk, samt spark og slag mot puter. Taekwondo er veldig allsidig, og elevene får også mer disiplin, sier Drage.

Kun noen få feilet under graderingen.

– Nå tar vi 5. trinn neste gang. Dette er en vinn-vinn-situasjon for både oss og Karlsrud, sier Morten Drage.Vi synes vi har lært dette


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.