RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kartlegger mobbing av minoriteter

Byrådet kartlegger mobbing av minoriteter i Oslo, sier byrådslederen.

OSLO: – Byrådet vil få utarbeidet en faglig fundert kartlegging av skoleelevers holdinger og kunnskap om religiøse minoriteter, med et spesielt fokus på antisemittisme og Holocaust, sa byrådsleder Stian Berger Røsland på et møte mandag.

Byrådslederen inviterte Mosaisk trossamfunn, Islamsk råd, Norges kristne råd, Holocaustsenteret og Utdanningsetaten til en rådslagning om hva Oslo kan gjøre mot mobbing av religiøse minoriteter.

– Oslo har den mest sammensatte skolen i Norge, med alle trosretninger representert. Vi har fått flere bekymringsmeldinger som vi tar alvorlig, og skal nå vi få forskere til å kartlegge omfanget, som vi skal bruke til målrettede tiltak.

Oslo-skolen har gått foran

– Osloskolen skal være trygg for både elever og lærere. Alle skolene i Oslo har nulltoleranse mot mobbing, vold og rasisme. Dette har også vært gjenstand for omfattende kartlegging i Oslo-skolen i flere år, avslutter byrådsleder Røsland.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere