*Nettavisen* Nyheter.

Kast de minste uti!

6. august gikk startskuddet for krepsing i Akerselva etter mange års totalfreding på grunn av overbeskatning.

Frysja: Gårsdagens fangst i Akerselva på 129 kreps ga mersmak, og Henning Grøtterud Stensen og Eirik Edstrøm har tatt veien fra Holmlia enda en sen kveld. Allerede ved titiden har de over tredve over minste lengdemål på 9.5 cm, målt fra tuppen av halen til ytterst på hodet.
Gutta, som skal opp i tiende klasse om vel en uke, agner med lever og makrell, og har fullt opp å gjøre med å høste og agne de ti teinene de har ute langs elvebredden.
- Krepsene skal vi selge på Nordstrand, markedsprisen er på 250 kroner kiloen, sier de to, som bare såvidt har tid til å prate med oss. Det går cirka 25 kreps på kiloen, så her kan det bli penger å tjene.
- Vi har måttet kaste uti igjen cirka en tredjedel av fangsten fordi de var for små, informerer Grøtterud Stenersen og Edstrøm som akkurat har blitt kontrollert av oppsynsmann som fant både krepsekort og minstemål i orden.
Krepsen blir først kjønnsmoden 7 år gammel og er da ca 8 cm. Så lenge man overholder minstemålet på 9,5 cm, vil det være tilstrekkelig mange kjønnsmodne kreps som vil sørge for ny rekruttering og grunnlag for krepsing også kommende sesonger.
I Akerselva varer krepsesesongen bare en uke. Sesongen varierer for de ulike vannene, men 31. august er krepsesesongen slutt overalt. En fullstendig oversikt over hvor det er tillatt å krepse finner du på nettsidene til Oslomarkas Fiskeadministrasjon.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.