*Nettavisen* Nyheter.

Kast deg ut i dansen

Her demonstrerer (f.v.) Randi Vullum, Gunnar Evensen, Egil Svarthol og Karin Hasselberg den amerikanske folkedansen. I bakgrunnen ser vi Bjørn Erik Barkald, Berit Granerud og Arvid Granerud.

Vide skjørt, lisseslips og countrymusikk. I Folkets Hus på Abildsø holder Oslo Square Dance Club til.

Klikk på bildet for å forstørre.

Ole Jonny Sunde hadde rollen som «caller» (se fakta) da klubbemedlemmene var samlet til åpent hus sist onsdag.

Klikk på bildet for å forstørre.

(F.v.) Karin Hasselberg, Gunnar Evensen, Berit Granerud, Egil Svarthol, Randi Vullum og Bjørn Erik Barkald.

Klikk på bildet for å forstørre.

Karina Fagervik (t.v.) svinger seg i dansen. Bak henne danser Arvid Granerud, og til venstre danser Bjørn Erik Barkald med Randi Vullum. I bakgrunnen ser vi Berit Granerud og Egil Svarthol.

ABILDSØ: Det var en munter gjeng som forrige uke hadde samlet seg til en kveld med dans og sosial hygge i det trivelige lokalet på Abildsø. Med presidenten for Oslo Square Dance Club, Ole Jonny Sunde, bak miksebordet og med nypussede dansesko og hjemmebakst, var det duket for nok en trivelig kveld med squaredance-gjengen.

Vi vil gjerne ha flere medlemmer altså, sier Karina Fagervik som var der med sin mor og far.

Tidligere var også hennes datter med i klubben og således var familien fra Mortensrud representert med tre generasjoner. Det var mor Elsa Fagervik som startet familiehobbyen.

Jeg så en annonse i lokalavisen for syv år siden og fikk lyst til å prøve meg. Jeg ble heltent på denne dansen og etter hvert fikk jeg med meg mannen min også, forteller Elsa som samtidig oppfordrer flere menn til å melde seg på kurs.

Det er et bra sted å treffe damer dette her, spøker den ivrige danseren.

For kropp og sjel

Squaredance passer for alle, i alle aldre. Det er veldig sosialt samtidig som man får rørt på seg, påpeker Ole Jonny Sunde.

Man trimmer både hode og føtter, kropp og sjel, supplerer klubbmedlem Egil Svarthol. Mange av medlemmene har nådd pensjonsalder og flere har vært med i klubben i over ti år.

Men også barn har vært med på kurs, før jul var det flere barn som danset her, forteller Karina Fagervik.

Kurs, klubb og fest

I tillegg til klubbkvelder og kurskvelder, arrangerer danserne fest på Lambertseter videregående skole to ganger i året.

Det pleier å være livat, folk fra hele landet kommer til disse festene og gjerne fra Sverige også. Vi pleier å være mellom 60 og 90 dansere på festene, opplyser klubbpresidenten.

Neste fest, høstfesten, går av stabelen lørdag den 4. oktober. Den påfølgende søndagen, den 5. oktober, avholdes det workshop i Folkets Hus på Abildsø.

Oslo Square Dance Club har sine klubbkvelder på onsdager, og på mandager tilbyr de kurs. Kurset startet mandag 8. september denne uken, men klubbpresident Ole Jonny forsikrer om at de som har lyst, er hjertelig velkommen til å begynne førstkommende mandag, den 15. september.

Kurskvelden starter klokken 19 og varer i halvannen time. For mer informasjon se klubbens hjemmeside, www.oslosquaredance.org.


Annonsebilag