Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kastellet best i Oslo

Rektor Torill Røeggen er stolt av både elever og lærere. Foto: Øystein Dahl Johansen
Rektor Torill Røeggen er stolt av både elever og lærere. Foto: Øystein Dahl Johansen
Resultatet av årets nasjonale prøver i grunnskolen viser at Kastellet skole er best i Oslo i både lesing og engelsk på 8. trinn.

 

KASTELLET: I høst gjennomførte nærmere 60.000 elever over hele landet på 8. trinn, nasjonale prøver i lesing, regning og engelsk. Sist uke ble resultatene i lesing og engelsk offentliggjort. Det er ingen tvil, Kastellet skole er best i Oslo.

– Dette er veldig gøy, men vi har lagt ned mye arbeid, sier rektor Torill Røeggen til Nordstrands Blad.

Stor forbedring

I 2007 viste resultatet fra den nasjonale prøven at 23% av elevene på 5 klassetrinn ved Kastellet skole hadde dårlige ferdigheter i norsk og engelsk. De samme elevene kan i år vise til de beste resultatene blant alle Oslo-skolene på 8. trinn. Nå ligger bare 6 % av elevene på de laveste ferdighetsnivåene.

– Det viser at vi har gjort mye riktig, konstaterer en stolt rektor.

Gjennomføringen av de nasjonale skoleprøvene har fått mye kritikk, men rektor Torill Røeggen har brukt resultatet som et verktøy til å forbedre elevenes ferdigheter.

– Vi har tatt den nasjonale prøven på alvor og analysert resultatet. Ut fra det har vi satt i gang tiltak for å gjøre den enkelte elev bedre på å lese og forstå kompliserte tekster både i norsk og engelsk, sier hun.

All ære til lærerne

Rektoren fremhever lærerens betydning, og er svært fornøyd med det arbeidet som både skolen og hver enkelt elev har lagt ned.

– Vi har jobbet iherdig på de områdene vi har sett vi ikke er så gode, sier hun. Skolen har spesielt fokusert på gode lesestrategier og tekstforståelse.

Forbedringspotensial

Selv om skolen er blant de beste i landet, mener rektoren det likevel er forbedringspotensial.

– På de lavere klassetrinnene har vi en jobb å gjøre. Blant annet vil vi fokusere på lesehastighet og få elevene til å hente informasjon fra kompliserte tekster.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!