*Nettavisen* Nyheter.

Kastellet skole inviterte til jubileumsfest

Mille (11) og Kajsa (10) viser frem hva de har lært i språktimene. Foto: Foto: Janina Lauritsen

Både elever og lærere fikk vise seg frem under jubileumsforestillingen. Latteren satt løst hos publikum da lærerne danset Gangnam style.

Klikk på bildet for å forstørre.

Lærerne viste seg frem i rosa, glitrende cowboyhatter. Foto: Foto: Janina Lauritsen

Klikk på bildet for å forstørre.

Victoria Becken Haaland (14) og Karine Jacobsen (15) viser frem kunsten sin. Foto: Foto: Janina Lauritsen

Klikk på bildet for å forstørre.

Lea Songe (14) viste frem katapulten Olga, som hun har laget. Foto: Foto: Janina Lauritsen

Klikk på bildet for å forstørre.

Pippi og Sabeltann måler styrke. Foto: Foto: Janina Lauritsen

NORDSTRAND: Under åpningen av jubileumsfesten torsdag 08. mai, sang alle elevene den nye skolesangen «En av mange», som er laget av lærer Sverre Thorstensen.

Nummer to i 17. mai-toget

Under åpningen ble det offisiell overrekkelse av en bursdagsgave til skolen, fra alle elevene og FAU. Skolen har lenge ønsket seg en ny fane og FAU bestemte at inngangspengene fra forestillingene skulle brukes til det.

– Det er en kjempeflott fane, ny og moderne. Vi får den ikke i dag, men den skal være klar til 17.mai, sier assisterende rektor Nina Sæthre.

Det blir ekstra stas for skolen å gå i toget i år, de får nemlig gå som nummer to siden de har bursdag. Og etterpå feires det med pølser og kaker sammen med ordføreren.

LES OGSÅ:
Oslo får det beste 17. mai-været

Lager biler og katapulter

Alle klassene hadde laget utstillinger for å vise de andre elevene og foreldrene hva de har holdt på med i timene.

En dag i uken fordyper elevene på 5.-10.trinn seg i enten språk og samfunn eller natur, teknologi og forskning. Mille (11) og Kajsa (10) i 5.klasse, viste frem hva de har lært i språktimene.

Helt siden skolen ble ny har 5.klassingene fått velge språk de vil teste ut, før de skal velge valgfag på ungdomsskolen.

– Spansk er morsomst, men tysk er enklest. Vi lærer bare litt da, vi kan ikke snakke flytende, sier jentene, mens de viser frem plakater de har laget.

I naturfagstimene har 8.klassingene laget elektriske bilder og katapulter. Før de fikk lage bilene, lærte de å lodde. Elevene viste entusiastisk frem de batteridrevne bilene, etter klasse. De inndelte dem i hvor fort de kjører, type hjul og om de klarer å kjøre over dørstokken eller ikke.

– Siden vi har profilkurs, kan vi jobbe med ting lenger av gangen. Det er det som ofte er problemet for naturfagslærere. Det er viktig å la elevene være kreative på egenhånd, de får ikke vite at sånn og sånn skal de lage bilene, sier naturfagslærer Gunnar Hirsch.

LES OGSÅ:
Hele landet sender Oliver russekort

Fargerik kunst

I forkant av festdagen dekket skolen et rom i hvitt papir, som elevene fikk dekorere. Elevene fikk velge en farge og sette en prikk hvor de ville i rommet.

Kunsten er inspirert av kunstneren Yayoi Kusama. Forklaringen er at prikker er symbolet på verden, kosmos og stjernene. Hele verden er en prikk, sola og stjernene - alt er laget ut ifra prikker.

– Vi filmer mens elevene dekorerer rommet, så får de filmen som et minne, sier rektor Torill Røeggen.

Både elever og lærere viste seg frem

Skolen hadde laget en jubileumsforestilling, der alle klassene og lærerne bidro. De kreative og flinke elevene hadde musikkinnslag, dans og skuespill.

Vi fikk se Pippi Langstrømpe og Kaptein Sabeltann bryte håndbak, et mareritt-scenario om at Kastellet skole egentlig er et fengsel, og om hvor vanskelig det kan være å lære å lese. Det er nemlig ikke så lett når bokstavene hopper, tar salto og erter deg.

Det var ikke bare elevene som fikk sceneplass under forestillingen. Lærerne fikk også lov til å skinne under lyskasterne. Damene danset linedance i rosa, glitrende cowboyhatter, og publikum holdt på å le seg igjel mens mennene danset «Gangnam style».

Røeggen er veldig stolt over alle som har vært med å få i stand festen.

– Alle klassetrinn og ansatte er med i jubileumsforestillingen og -utstillingene, og foreldrene har laget mat. Vi er veldig stolte av at de har stått på!

LES FLERE NYHETER FRA NORDSTRANDS BLAD

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.