RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

FØRSTE PLASS: Amalie S. Falck (t.h) og Vilde S. Engan tok i mot premien på 6000 kroner og et glassfat laget av C. Balsløw. Premien ble delt ut av byråd Ola Elvestuen.
FØRSTE PLASS: Amalie S. Falck (t.h) og Vilde S. Engan tok i mot premien på 6000 kroner og et glassfat laget av C. Balsløw. Premien ble delt ut av byråd Ola Elvestuen. Foto: FOTO: Martine Holen

Kastellet skole vant Vassdragsprisen

9.klasse på Kastellet skole vant Vassdragsprisen for sitt prosjekt om Kastellbekken og Nordseter gård.

RÅDHUSET/NORDSTRAND: Torsdag var finaleklasser i årets Vassdragskonkurranse samlet i Oslo Rådhus. Ordfører Fabian Stang ønsket elevene fra de åtte skolene velkommen.– I bystyret jobber vi hardt for å sikre en god fremtid for barn og unge. Derfor er det også viktig at dere som er unge er stolte av nærmiljøet deres og bidrar til å ta vare på det i årene som kommer, sier Stang til forsamlingen.

Historisk lokalkunnskap

9.klasse på Kastellet skole vant sin klasse med et prosjekt der de har jaktet opp gamle kart over nærområdet og undersøkte historiske kilder for å lære mer om Kastellbekkens og Nordseter gårds betydning for området.

– Vi anser prosjektet som et viktig bidrag for å øke elevenes kunnskap om bekken i nærmiljøet sitt, sier juryen i sin begrunnelse.

Mektig imponert

Alle de åtte klassene presenterte prosjektene sine for juryen før premiene ble delt ut.

– Juryen er mektig imponert over nivået på bidragene og engasjementet som er vist i prosjektet. Dette er vassdragskunnskap av høy klasse, sier Ida F. Tønnessen, leder av juryen.

Prosjektet er et samarbeid mellom Rusken og Oslo kommune, og har som mål å øke elevers kunnskap og motivere til å holde vassdrag rene.

I løpet av skoleåret har elevene arbeidet med hvordan de kan utvikle løsninger for et levende vassdrag og grønne lunger i nærmiljøet.

Byråd for miljø og samferdsel, Ola Elvestuen er en av inititivtakerne bak prosjektet og var tilstede for å dele ut premiene.

– Vi ønsker å gjenopplive vassdragene i byen vår, og barns lærdom er viktig for vassdragenes fremtid, sier Elvestuen.

Varierte oppgaver

De åtte finaleskolene hadde levert inn alt fra skriftlige besvarelser, bilder, collager og filmer.

Klassene deltok i fire ulike klasser: 1-3.klasse, 4-5.klasse, 6-7.klasse og 8-10.klasse.

Voksen skole, Skui skole og Hasle skole var vinnerne i de andre klassene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere