RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kastes ut av den åpne barnehagen


– UTROLIG TRIST: F.v. Nadine Klinge, Eric Castres med datteren Josephine (18 mnd.) og lille Olivia (13 mnd.) koser seg i Tusenben åpen barnehage. Nå er det slutt.
– UTROLIG TRIST: F.v. Nadine Klinge, Eric Castres med datteren Josephine (18 mnd.) og lille Olivia (13 mnd.) koser seg i Tusenben åpen barnehage. Nå er det slutt. Foto: Foto: Elisabeth Wang
Gratis norskkurs, integrering, kultur, nettverksbygging, sosialisering og tilvenning. Men nå er det slutt.

HOVSETER: Rett før påske ble det vedtatt at Tusenben åpen barnehage på Hovseter skal legges ned etter 14 år i drift.

Helt siden åpningen i 2000, har tilbudet ifølge foreldre som har fulgt sine barn hit vært svært populært. Blant dem, Eric Castres og Nadine Klinge.

Castres har hatt med sin datter Josephine (18 mnd.) hit siden august i fjor. Nadine har hatt med sin datter Olivia (13 mnd.) og før det hennes eldste datter, som nå er 11 år.

– Det er en grense på 20 barn og 20 voksne her, og det fylles opp stadig vekk. Man skriver seg inn på en liste, og så er det gratis kaffe og te til alle som ønsker det, sier en av brukerne, mens hun deler et eple i båter.

– Det er et kjempefint tilbud og vi stortrives. Vi benytter oss av dette tilbudet nesten hver gang, rundt fire ganger i uken; det er greit å komme hit og alltid hyggelige mennesker man kan snakke med, sier Klinge.

LES OGSÅ: Ber foreldre stille krav til skolen

– Få alternativer

Rett over bordet sitter datteren Olivia og smatter fornøyd til dagens lunsj. Josephine smiler, og Olivia ler.

– Vi begynte å gå her da Josephine var åtte måneder. Det er et flott tilbud, og det er svært synd at det nå skal legges ned, sier Castres.

Flere foreldre inne i den åpne barnehagen nikker samtykkende. Her har kunnet kommet og gå ettersom det har passet, og til tross for at man ikke har hatt barnehageplass, har hygge og sosialisering likevel vært et faktum.

– Flere har sagt at de ikke aner hva de skulle gjort uten dette tilbudet, men nå er vi altså nødt til å se etter alternativer, sier en annen bruker til dittOslo og Akersposten.

LES OGSÅ: Omkom etter å ha blitt påkjørt av toget

– Økonomisk krise

Bydelsleder Elin Horn Galtung (H), legger ikke skjul på hva hun mener om vedtaket, som ble fattet rett før påske.

– Dette gjør veldig vondt. I tillegg er det et tydelig tegn på hvor dårlig det står til hos oss. Vi er nødt til å spare 9, 32 millioner kroner og det må gjøres nå.

Bydelen er i økonomisk krise. Vi bruker blant annet for mye på barnevern, hjemmetjenesten og sykehjemsplasser, sier Horn Galtung og legger til:

– Åpen barnehage har aldri vært nedlagt tidligere og at vi nå ser oss nødt til å fatte dette vedtaket, er helt forferdelig.

Nytt tilbud

I tillegg til Tusenben åpen barnehage rammes også Demensteam og Det Gule Huset i Stasjonsveien av kuttene.

– Det kommer et tilbud, men av en litt annen karakter enn åpen barnehage i første etasje i 88-blokken på Hovseter.

– Der er vi i ferd med å ruste opp sydblokka blant annet for å gi rom for Familiesenteret, som vil ha fokus på både språkutvikling og nettverksbygging, men blir altså ikke det samme som dagens åpne barnehage, sier hun.

– Hadde vi hatt en bedre økonomisk situasjon var det hit den åpne barnehagen skulle flytte, men slik ble det altså ikke.

LES OGSÅ: Borgar er Norges beste elleveåring

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere