RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kastet elevene ut etter kinaputter


Elevene på 10. trinn ved Lofsrud skole ble sendt ut i kulda fredag etter kinaputt-kasting innndørs. Men fikk raskt slippe inn igjen. Foto:Arne Vidar Jenssen
Elevene på 10. trinn ved Lofsrud skole ble sendt ut i kulda fredag etter kinaputt-kasting innndørs. Men fikk raskt slippe inn igjen. Foto:Arne Vidar Jenssen
Samtlige 10. klassinger ved Lofsrud skole ble sendt ut i kulda i dag etter bruk av fyrverkeri innendørs.

LOFSRUD: Bitten Koch tiltrådte som rektor ved Lofsrud skole på mandag. I dag, fredag, viste hun resolutt evne og vilje til å styre. To kinaputter resulterte i at alle elevene i tiende ble sendt ut i kulden med beskjed om å bli der i hele storefri.

- Vi ser alvorlig på bruk av fyrverkeri. Dette var riktignok bare to kinaputter inne i den store gangen av betong. Brannfaren er absolutt moderat. Men bruk av alt mulig fyrverkeri inne på en skole må slås hardt ned på. Ikke minst fordi det skaper utrygghet blant elevene. Også en kinaputt kan forvolde store skader om den havner i en hette eller i noens ansikt, sier rektor Bitten Koch.

Svært alvorlig

- Vi tok saken svært alvorlig, og har kontaktet de pårørende til de to som vi tror sto bak kinaputtene. Samtidig har vi avgjort at dette ikke er noen politisak, sier rektoren.

- Kinaputter og fyrverkeri er et problem på mange skoler i Norge i etterkant av nyttårsaften, vi er ikke i noen særstilling, sier rektor.

Hun er ikke glad i kollektiv avstraffelse generelt. Men denne gangen mente hun det var fornuftig å be alle elevene i 10. klasse om å gå ut i friminuttet, etter først å ha hentet ytterklærne sine.

Noen ble sinte

- En del av elevene ble nok veldig sinte over denne avgjørelsen. Jeg er forberedt på at dette blir tatt opp som tema i elevrådet. Det ser jeg på som positivt engasjement. Jeg skjønner at alle de som ikke har gjort noe galt kan bli sinte over å måtte gå ut i kulda etter at noen få har gjort noe galt. Men dette handlet ikke bare om straff, det handlet like mye om sikkerhet. Det var nødvendig å evakuere denne delen av bygningen etter bruken av fyrverkeri, sier rektor Bitten Koch.

- Jeg håper dette var en engangsforeteelse. Vi får se til uka om vi har fått bukt med problemene. Jeg tror det. Lofsrud skole er en veldig bra skole med flotte elever på alle trinn. Jeg tror ikke det blir mer trøbbel, sier rektor Bitten Koch.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere