RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kastet glans

Statsminister Jens Stoltenbergs politiske rådgiver, Hadia Tajik (23) åpnet Film fra Sør.

VIKA: Det var torsdag for en uke siden at filmfestivalen, som har som motto, å få folk til å se verden fra et nytt perspektiv, at festivalledelsen hadde invitert den 23- årige rådgiveren til sal 1, i Vika terrasse.

Det er en gammel kilsjé at arrangementer som Film fra Sør er med på å bygge bro mellom kulturer, sa hun fra talerstolen.

Det er helt feil. FIlm fra Sør bygger ikke bro. Fordi en bro forutsetter en avgrunn, en kløft, som er så stor at det er umulig å komme seg over den, sa Tadjik.

Virkelighet

Festivalen har dobbel identitet som tema i år.

Flere av filmene dere vil få se under festivalen handler nettopp om dette. Alle har mange identiteter som man kan kombinere og leke med. Noen ganger kommer de i konflikt. Det blir det gode historier av. Man blir nødt til å ta valg, Film Fra Sør er en festival med stor bredde i besøkende. Den skaper en arena for møter mellom forskjellige mennesker. For meg handler årets festivaltema Dobbel identitet om å leve i to ulike verdener med ulike normer og verdier. Det handler om hva slags briller vi har på oss og ser virkeligheten med, sa hun-

Blå brilleglass, og gult brillleglass gir en ny virkelighetsoppfatning. Nemlig gult, sa Tajik.

Annen vinkel

Jeg ser ikke på film som virkelighetsflukt. Det gir oss heller en mulighet til å se verden og oss selv fra en annen vinkel, og da må også vi som publikum ta et identitetsvalg. Hva slags briller velger du å gå med, spurte den 23 år gamle rogalendingen.

Etter henne talte den kjente Haitianske dokumentarfilmskaperen Raoul Peck.

Filmer tar deg med på en reise, de viser oss verden slik den er i dag. Men vi er ikke bare tilskuere. La dere engasjere, oppfordret han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere