RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kastet ut av Nav-kontoret


Etter at jeg nærmest ble kastet ut av Nav på Søndre Nordstrand, er jeg overført til Nordstrand, sier Johnny Borrebæk.
Etter at jeg nærmest ble kastet ut av Nav på Søndre Nordstrand, er jeg overført til Nordstrand, sier Johnny Borrebæk.
Jeg har vel blitt litt for brysom, så nå er jeg som klient nærmest kastet ut fra Nav-kontoret på Søndre Nordstrand og overført til Nordstrand. Jeg er simpelthen lei meg, sier Johnny Borrebæk.

SØNDRE NORDSTRAND: Frp-politikeren Johnny Borrebæk har det siste året vært relativt aktiv med å peke på uheldige forhold ved Nav Søndre Nordstrand.

Både det gamle trygdekontoret og arbeidskontoret har fått stryk, og stort bedre har det ikke vært etter at Nav nå er samlet i Ravnåsveien på Holmlia sammen med sosialkontoret.

Nå er det slik at jeg har satt meg godt inn i lover og regler i og med jeg selv er klient, sier Borrebæk.

Det har jeg vært en stund i forbindelse med at jeg både har en handikappet sønn og selv har vært på attføring. Nå er jeg av lege erklært som arbeidsufør, og det har resultert i mange henvendelser på det offentlige kontoret.

Overflyttet

Forrige uke fikk jeg brev fra Nav på Søndre Nordstrand om at jeg var overført til tilsvarende kontor på Nordstrand. Det sto at i og med jeg er lokalpolitiker på Søndre Nordstrand, kan de ikke behandle med uhildet som klient. Det er jo noe tøys. Jeg tror det ikke engang er lovlig. De burde heller skrevet rett ut at jeg har blitt en for brysom person. På grunn av at jeg kjenner reglene og hva klienter har av rettigheter, har jeg satt dem til veggs en del ganger.

Men hvorfor kunne de behandle meg uhildet tidligere? Jeg har jo i mange år både sittet i bydelsutvalget og komiteer i Søndre Nordstrand bydel samtidig som jeg har vært klient i trygdesystemet. Da har ikke kombinasjonen vært noe problem. Men nå har jeg vel laget for mye bråk og påvist slett arbeid, sier Borrebæk.

Jeg forstår godt at de ansatte på Nav-kontoret sliter, for de har jo fått oppgaver de ikke kan håndtere i forbindelse med reformen. Slik det er nå, er det på samme måten som å sette en bilmekaniker til å være elektriker, mener Frp-politikeren.

Urimelig

Men vil du fortsatt høre til Nav Søndre Nordstrand etter alt du har opplevd der?

Det er jo her jeg hører til, og overføring til Nordstrand er jeg redd vil føre til mye papirrot. Og jeg er i tillegg i sterk tvil om overføringen er lovlig. Om jeg hadde sittet på Stortinget og vært Nav-klient, hvilket kontor skulle jeg da høre til? Hadde noe norsk kontor da kunnet behandle meg uhildet?

Johnny Borrebæk føler seg nærmest kastet ut.

Jeg vil ta denne saken opp på høyt plan i partiet mitt. For dette finner jeg meg simpelthen ikke i, sier Johnny Borrebæk.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere