RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kastet ut fra Holmenkollen


Klar beskjed fra bokollektivet da de ble kastet ut av Skar leir 11. mai. Her banner på kommandantboligen. Foto: Karl Andreas Kjelstrup
Klar beskjed fra bokollektivet da de ble kastet ut av Skar leir 11. mai. Her banner på kommandantboligen. Foto: Karl Andreas Kjelstrup
Okkupantene i Holmenkollen leir ble torsdag kastet ut av politiet.

HOLMENKOLLEN: Ti personer ble torsdag morgen fjernet fra området i nedlagte Holmenkollen leir, som de har okkupert siden 13. mai. Utkastelsen gikk rolig og greit for seg, opplyser Hanne Persson ved Majorstua politistasjon.

Kastet ut også 11. mai

Så sent som 11. mai ble 12 personer pågrepet og fjernet med makt fra Skar leir i Maridalen, etter at økobokollektivet Skar flyttet inn i den nedlagte militærleiren, eid av Oslo kommune, 12. februar.

Mellom 15 og 20 personer skal ha bodd i seks tomme bolighus i leiren.

Det skal ifølge okkupantenes egen bloggside, være de samme personene som to dager etter utkastelsen tok seg inn i Holmenkollen leir, også den i kommunalt eie. Der skal de ha bosatt seg i to av bygningene, og endret kollektivets navn til «SKAM bokollektiv».

Økologisk bosetting

Bokollektivet har både på Skar og i Holmenkollen hevdet at de ønsker å opprette økologiske bosettinger og åpne områdene for byens befolkning, samtidig som det er en kritikk av Oslos sosiale boligpolitikk. Okkupantene har også i flere pressemeldinger, og på sine nettsider, kritisert kommunen og byrådet for ikke å ta godt nok vare på kommunale eiendommer som står tomme, slik som leirene på Skar og i Holmenkollen. I informasjonsbrev til naboene skrev de ved innflytting i Holmenkollen:

«Med vårt boinitiativ i Holmenkollen Leir ønsker bokollektivet SKAM å sette fokus på den totale ansvarsfraskrivelse fra Oslo Byråd og EBY og den resulterende ulovlige forvaltning av kommunale interesser.»

Det har ikke lyktes Nab.no/Akersposten.no å komme i kontakt med de utkastede okkupantene.

SE BILDER FRA UTKASTELSEN FRA SKAR LEIR HER

LES TIDLIGERE SAKER OM OKKUPASJONEN AV SKAR LEIR OG HOLMENKOLLEN HER

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere