RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kastet ut i mai - bosøknad avvist nå


Skar-okkupantene lagde spøkelsesshow da de ble kastet ut av Skar leir i mai. Nå er søknaden om å få bli behandlet. Byutviklingskomiteen sier nei.
Skar-okkupantene lagde spøkelsesshow da de ble kastet ut av Skar leir i mai. Nå er søknaden om å få bli behandlet. Byutviklingskomiteen sier nei. Foto: foto: Karl Andreas Kjelstrup
Fire måneder etter at okkupantene i Skar leir ble kastet ut, har Byutviklingskomiteen behandlet søknaden om å få bli.

MARIDALEN/RÅDHUSET: Før okkupantenes tre måneder lange ulovlige opphold i Skar leir tok slutt etter en massiv politiaksjon i mai, leverte bokollektivet inn et «kompromissforslag» der de ba om å få bli i leiren over sommeren slik at de fikk tid til å starte opp sitt økologiske prosjekt.

«Etter sommeren ønsker vi å ha en evaluering sammen med kommunen og nabolaget for å se på hva vi har oppnådd og på videreutvikling av Skar Leir og vårt øko-bokollektiv,» het det i forslaget.

Etter at okkupantene oppdaget gjenglemte kjemikalietanker nær Skarselva i vinter, gikk bydelspolitikerne i BU sågar inn for at kommunen skulle gå i dialog med ungdommene om hvordan man kunne sikre tilsyn med den tidligere militærleiren, og hvordan deres tilstedeværelse kunne tilpasses fremtidig bruk av leiren.

Men Namsmannen og politiet kom dem i forkjøpet og kastet okkupantene ut 11. mai.

Nå har byutviklingskomiteen behandlet kompromissforslaget, etter at bokollektivet kunne vise til 300 underskrifter, hvilket tilsier at saken må behandles politisk. Komiteen velger å avvise forslaget, men ber byrådet «legge frem forslag om etablering av et sikkert avløpssystem som kan gi mulighet for aktivitet på stedet som står i et rimelig forhold til bygningsmassen, inkludert de bygg som er fredet etter kulturminneloven» i forbindelse med sak om fremtidig bruk av Skar leir.

Etter utkastelsen fra Skar skiftet bokollektivet navn til Skam, og har deretter okkupert Holmenkollen leir og Treschowsgate 1B, begge steder ble de kastet ut av Namsmannen. Skam kollektivet har per dags dato okkupert Brakkebygrenda i Gamlebyen.

Kollektivet sier de vil fortsette å okkupere hus så lenge det er tomme bygninger i Oslo.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere