Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Katastrofalt for byen

Folk i Frogner-området drømmer om tilgang til vannet mot Filipstad. Isteden kan de nå få utstikt mot tre svære cruisebåter, dersom bystyreforslaget vinner frem.
Folk i Frogner-området drømmer om tilgang til vannet mot Filipstad. Isteden kan de nå få utstikt mot tre svære cruisebåter, dersom bystyreforslaget vinner frem.
Tor A. Fusdahl i Aksjon Frognerstranda mener bystyrets politikere har tatt et katastrofalt valg når de nå tillater tre cruiseskip på Filipstadkaia.

Tor A. Fusdahl Arkivfoto

Filipstad: Under et åpent seminar 25. april i bystyresalen, i Oslo Rådhus, ble vedtaket om Fjordbyens fremtid lagt frem. Direktør i Plan- og bygningsetaten, Ellen S. de Vibe, gjorde opp status for Fjordbyplanen og hva bystyret har vedtatt.

Jeg ble særdeles overrasket over at bystyret har gått inn for å tillate cruisevirksomheten å sperre hele byen inne og ta utsikten fra beboerne på Skillebekk. Det er skandaløst, og rett og slett et vannvittig valg politikerne har tatt på vegne av beboerne i byen, sier Tor A. Fusdahl.

Fjorten etasjers høyhus

Sammen med kona, Unn Fusdahl, har han jobbet målrettet og fokusert med Frognerstrandas muligheter og fremtidige løsninger, og han har hatt både mailkorrespondanse og samtaler med politikere underveis i prosessen.

Veldig underlig at vedtaket er gått igjennom, når vi hele tiden har fått tilbakemelding om at forslaget om å anlegge en så omfattende cruisevirksomhet på Filipstad er utelukket. Både av miljøhensyn og størrelsen på skipene. Det er som å bygge tre høyhus på fjorten etasjer i vannkanten, sier Fusdahl.

Underskriftskampanje

Aksjon Frognerstranda har en hjemmeside hvor de informerer om planer og muligheter for strandsonen. Der har de også en underskriftskampanje, der 4360 personer foreløpig har skrevet seg på i protest mot høyhus og båter.

Når Ståle Hagen, Merete Agerbak-Jensens byrådssektretær, sier at vedtaket er det beste for området uttaler han seg som rene landsbyidioten. Han må jo være helt gal, sier Fusdahl.

Foreløpig er ikke detaljene lagt og Fusdahl mener hele Oslo nå må samles og protestere mot det han kaller en katastrofe ikke bare for Frognerstranda, men for hele Oslo.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!