Katolsk biskop:  - Vi er svært ulykkelige

Biskop Bernt Eidsvig ble torsdag siktet for medvirkning til grovt bedrageri. Han sier han er glad for at politiet setter inn store ressurser i saken.

Biskop Bernt Eidsvig ble torsdag siktet for medvirkning til grovt bedrageri. Han sier han er glad for at politiet setter inn store ressurser i saken. Foto: Heiko Junge (NTB scanpix)

Positiv til politiets etterforskning.

27.02.15 08:43

OSLO: Torsdag ble det kjent at biskop i Oslo katolske bispedømme, Bernt Eidsvig er siktet for medvirkning til grovt bedrageri.

Biskopen skal ha sittet i avhør med politiet torsdag, og hans private bolig skal også ha blitt gjennomsøkt under razziaen torsdag formiddag.

Les også: Biskop nekter skyld i bedragerisak

- Er i gang med å rydde opp
Nå sier biskopen i en uttalelse fra den katolske kirke at han er lei seg for situasjonen.

- Ledelse og stab i Oslo katolske bispedømme er svært ulykkelige for situasjonen som har oppstått, og vi gjør vårt ytterste for å gi politiet all den informasjonen de trenger, sier han i en pressemelding som ble lagt ut på katolsk.no torsdag.

I uttalelsen understreker biskopen at den katolske kirken selv er i gang med å rydde opp i sine medlemsregistre.

- Vår hensikt har aldri vært å registrere noen mot deres vilje eller å motta støtte for ikke-katolikker. Vi er i innspurten av et grundig opprydningsarbeid for å sikre at våre medlemsregistre er korrekte, i tråd med fylkesmannens pålegg, skriver biskopen.

Les også: Buddhister ble snikinnmeldt i den katolske kirke

Positiv til avklaring
Finans- og miljøkrimseksjonen i Oslo politidistrikt gjennomført torsdag en razzia mot bispedømmets lokaler i Akersveien 5 i Oslo sentrum. I etterkant ble det tatt ut siktelse mot bispedømmet, biskop Bernt I. Eidsvig og en ansatt i administrasjonen.

Eidsvig sier bispedømmet er glad for politiets innsats.

- Vi ser positivt på at politiet setter inn store ressurser i denne saken slik at en avklaring forhåpentligvis kan komme raskt, skriver han.

Søkte opp katolske navn i telefonkatalogen
Det var Dagbladet som først skrev om det angivelige medlemsjukset i Oslo katolske bispedømme.

Biskop Bernt Eidsvig har tidligere innrømmet til avisa at den katolske kirke fant katolske navn i telefonkatalogen, søkte opp personnummeret deres i Folkeregisteret og meldte dem inn.

Imidlertid mener biskopen at ordningen ikke har vært straffbar.

- Vi har ikke mottatt støtte basert på høyere medlemstall enn de reelle. Jeg kan derfor ikke se at vi har overtrådt noen straffebestemmelser i lovverket, skrev han i en epost til Dagbladet tidligere denne måneden.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.