RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Katten Conan falt åtte etasjer

Katten Conan var uskadet etter å ha falt ut av et vindu i 8. etasje i en blokk på Romsås.

Romsås: Katten til Irene Mythe Hauge på Romsås pleier ikke være mye utendørs, men nylig fikk Conan seg en ufrvillig luftetur, skriver VG.
Hauge pleier å være nøye med å ikke ha vinduer åpne uten å passe på katten, men da hun hadde gjester, ble vinduet på gjesterommet stående åpent om kvelden. Morgenen etter var Conan søkk borte, og det ble leteaksjon både i og utenfor leiligheten.
Vi gikk rundt og hengte opp plakater i nabolaget. Da de andre var på vei inn i blokken, tok jeg meg en siste runde for å rope på Conan. Og da, innerst ved naboblokk-veggen, gjemt bak noen busker, lå den lille krabaten i sola, forteller Irene Hauge til VG.
Etter en liten sjekk hos veterinær ble det konstatert at katten var i fin form, om enn litt forskremt og støl.
Veterinær Reidun Heiene på akuttmotaket ved veterinærhøgskolen i Oslo bekrefter overfor VG at det er sjelden så høye fall går bra.
Vanligvis vil det i hvert fall bli skader på snuten eller noen brukne ben. Men katter har en egen teknikk ved høye fall: De sprer ut bena og seiler som en fallskjerm gjennom luften. Faktisk kan fall fra lavere høydere enn 8. etasje være farligere, siden katten da ikke rekker å "løse ut fallskjermen", sier heiene til avisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere