RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Katten-tunnelen klar til bruk om to uker


Det er støpt en helt ny nedgang til tunnelen under Mosseveien ved Siksakveien.
Det er støpt en helt ny nedgang til tunnelen under Mosseveien ved Siksakveien. Foto: Foto: Aina Moberg
Tunnelen under Mosseveien ved Katten åpnes igjen om to uker.

KATTEN: – Vegger, tak og trapper er ferdig støpt. Nå må det stå og tørke før alt males hvitt. Deretter skal lyset monteres, og så kan publikum ta den totalrenoverte tunnelen i bruk, forteller Odd Bratteberg i Samferdselsetaten.

I begynnelsen av mai lovet han at det før årets badeseong skulle være slutt på å risikere liv og helse ved å springe over den sterkt trafikkerte E 18 mellom Siksakveien og Katten for å få seg et bad.

– Vi klarte ikke å innfri dette løftet fordi arbeidene ble mer omfattende enn vi trodde i den mørke og fuktige undergangen. Blant annet var det rast ut mye stein fra veggene, sier Bratteberg.

– Men, vi hadde håpet at tunnelen var klar til bruk rundt 1. august. Nå blir det altså ytterligere en måneds forsinkelse, medgir han.

Helårsåpen

Undergangen har vært nærmest ubrukelig i mange år, dessuten vinterstengt siden kommunen overtok ansvaret høsten 2008. Den nye tunnelen blir helårsåpen, i følge Bratteberg.

– Nå er det Samferdselsetatens som skal drifte den, og det er vårt ansvar at publikum til enhver tid skal kunne ferdes trygt og tørrskodd under Mosseveien. Ved behov blir det både saltet og måkt ved inngangene på begge sider, lover han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere