RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kattene inntar Veitvethallen

Til helgen møtes over 300 katter og enda flere katteentusiaster til en av årets største begivenheter utstilling i Veitvethallen.

Vetivet: Katteentusiaster kommer fra hele Norge og deler av Sverige når Norsk Rasekattklubb inviterer til utstilling i Vetivethallen kommende helg. Utstillingen er en av to store utstillinger i Oslo i år, og over 320 katter deltar både lørdag og søndag.
Her samles alt fra unge mennesker i tyveårene til eldre damer i 70-årene. Katteutstillinger handler ikke lenger om bare gamle, fine vestkantfruer, sier Mona Anisdahl med et smil. Hun bor på Romsås og er styremedlem i Norsk Rasekattklubb. I klubben har hun vært i 30 år, og på veien har hun møtt noen fordommer.
Men vi er ikke gamle kattekjerringer som ikke har noe annet. Her finner du både ektepar og barnefamilier, forklarer Anisdahl.
Årets katt
Selv har hun en sølv tabby britisk korthår med på utstillingen. Katten heter JW. Schibboleth Silver Cleopatra og hentet hjem mange titler i fjor, blant annet to ganger best in show i konkurransen "Ishavskatten" i Tromsø.
Katten var seks ganger best in show i fjor, og den ble også årets korthårsungdyr i Norge, sier Anisdahl. Vinner av denne tittelen er den katten med flest poeng sammenlagt i løpet av årets utstillinger. Mona Anisdahl og hennes katt har vunnet flere priser tidligere, men aldri "årets korthår ungdyr". Hun stresser imidlertid ikke med å oppnå gode resultater på helgens utstilling.
Jeg skal stille ut både lørdag og søndag, men jeg har holdt på i mange år og har et laidback forhold til dette, smiler Anisdahl.
Da er hun mer opptatt av at så mange som mulig kommer innom Veitvethallen for å ta en titt.
Vi ønsker alle velkommen begge dager! sier hun.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere