RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Flere beboere på Vålerenga har opplevd å få kattene sine slått og mishandlet den siste tiden. En katt ble også funnet død. Dyrebesykktelsen oppfordrer folk til å være forsiktige med å slippe ut kattene sine.
Flere beboere på Vålerenga har opplevd å få kattene sine slått og mishandlet den siste tiden. En katt ble også funnet død. Dyrebesykktelsen oppfordrer folk til å være forsiktige med å slippe ut kattene sine.

Katter drept på Vålerenga

Beboere på Vålerenga har den siste tiden observert flere tilfeller av tortur mot katter.

VÅLERENGA: – Vi har observert groteske kattehyl i området her, og en katt ble også funnet drept i en barnehage, forteller en kvinne, som ikke ønsker å stå fram med navn.

Slått og mishandlet

Vedkommende bor ikke selv på Vålerenga, men kjenner flere beboere i området, som har opplevd å få kattene sine torturert.

– Det virker som om det er noen som bevisst har slått og mishandlet kattene, forteller kvinnen, og legger til.

– Jeg vet om flere som ikke finner igjen kattene sine, og andre forteller om mishandla katter. Det virker som om noen lar det går sport i å torturere og drepe andres dyr, og det er forferdelig, sier hun.

Kvinnen håper nå at flere kan engasjere seg i saken, og etterlyser informasjon fra folk som kanskje kan vite noe om de bestialske hendelsene.

– Forferdelig

Dyrebeskyttelsen har ikke fått inn noen konkrete tips om denne saken, men daglig leder ved Hjelpesenteret, Kari Berdalen forteller at de har hørt om liknende saker. Dessverre er det lite Dyrebeskyttelsen får gjort med saken.

– Det er dessverre ikke så mye vi får gjort. Det nytter ikke å anmelde det, for politiet gjør ikke noe med slike saker, med mindre man har bildebevis. Selv da har vi opplevd at sakene bare blir henlagt, sier Berdalen, som oppfordrer naboer til å holde øynene åpne.

– Naboer bør absolutt følge med og har man katt må man være forsiktig med å slippe dem ut alene, sier hun, og oppfordrer folk til å anmelde denne type saker.


– Jo flere som anmelder jo bedre er det jo. Folk må gjerne også ta kontakt med oss, slik at vi også kan anmelde det, sier Berdalen, som karakteriserer dyremishandlingen som grusomt.

– Jeg synes det er helt forferdelig. Det er et liv selv om det er snakk om et dyr. Hadde jeg sett dette hadde jeg rett og slett flydd på dem som gjør det og heller tatt straffa det hadde medført, sier Berdalen.

Vet du noe om denne saken? Kontakt Dyrebeskyttelsen på telefon 23134545.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere