RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Katzenjammer: – Kom deg ut og spill live!


Solveig Heilo, Anne Marit Bergheim, Turid Jørgensen og Marianne Sveen.
Solveig Heilo, Anne Marit Bergheim, Turid Jørgensen og Marianne Sveen. Foto: Foto: Lars Weimoth
Katzenjammer har greid det. De norske jentene er superstjerner i Europa. Nå avslører de sine tips til deg som drømmer om artistlivet.

OSLO: – Ikke la noen fortelle deg når det er for tidlig eller for sent å gå ut og prøve eller vise frem noe som helst. Det er bare å kaste seg ut i det. Spill masse live. Ikke sitt inne og gnikk og gnu, sier Marianne Sveen, en av fire multitalenter i bandet Katzenjammer.

Se video øverst på siden! Er du på mobil kan du se videoen i eget vindu her.

Katzenjammer

GIR ALT: Marianne Sveen (nærmest) drømte om artistlivet sammen med de fire bandkollegene. Hard jobbing og fokus på målet har ledet til to studioalbum, europaturné og hundretusenvis av solgte plater. Solveig Heilo (bak) mener Bandwagon-artistene må satse alt på det de driver med, og gjøre det med hjertet. (Foto: Odd Inge Rand)

120.000 i Tyskland

Etter oppstarten i 2005, deltok bandet i Kjempesjansen på NRK året etter. I 2008 kom de på tredjeplass i Urørt.

De drømte. De ville starte et band hvor alle spilte mange instrumenter. De jobbet hardt mot målet.

I dag turnerer «firemannsorkesteret», som trakterer over 16 instrumenter, Europa for fulle hus. Sisteplata «A Kiss Before You Go» har passert 120.000 solgte i Tyskland alene.

Katzenjammer

KATTEJAMMER: Anne Marit Bergheim og Turid Jørgensen i Katzenjammer. (Foto: Karl Andreas Kjelstrup)

Ikke hendene i fanget

De vet hvordan det er å ha en fjern drøm om et liv der musikken ikke lenger bare er hobby, men også jobb. Der fansen reiser fra land til land for å oppleve dem på scenen. Til spillejobben på Over Oslo-festivalen på Grefsenkollen 21. juni i år var publikum fra Tyskland, Russland, Nederland, England og USA.

Veien dit er imidlertid verken lett eller gratis. Det nytter ikke å være beskjeden og sitte og vente på en mulighet til noe mer.

LES ALT OM BANDWAGON HER!

– Elsk det!

– Kom dere ut og prøv musikken på publikum så fort som mulig, understreker Marianne, når vi spør hva som er det viktigste Bandwagon-deltakerne bør ta med seg fra fire damer som er drevne i gamet.

– Elsk det du driver med. Så lenge du kan stå inne for det og er glad i det du gjør, så er det det viktigste, sier bandmedlem Solveig Heilo.

– Det er det som kan bære deg fram. Du må slutte å tenke på hva alle andre tenker om musikken din. Det er ikke interessant. Gjør det med hjertet.

Tett på Katzenjammer i dittOslos minidokumentar:

FLERE STJERNER MED BANDWAGON-TIPS:

Lars Vaular: – sett deg mål og jobb knallhardt!

Unni Wilhelmsen: – Lær deg å fylle ut selvangivelsen

BigBang deler scene med Bandwagon-finalistene

Åge Aleksandersen: – Vær original!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere