RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Rune Nicolaysen, Toril Kaupang og Torbjørn Vikstvedt varmer opp. Foto: Ellen Rønning
Rune Nicolaysen, Toril Kaupang og Torbjørn Vikstvedt varmer opp. Foto: Ellen Rønning

Kaupang og sommerfugler

Det blir utvidet jazzcafé på Amaldhus 8. mars. I tillegg til husbandet Butterflies er Kaupang Band ute på sin første offentlige spillejobb.

Majorstuen: Egentlig er det pause i de tradisjonelle jazzcafeene Amaldhus pleier å arrangere en gang hver måned. Men da Eva og de andre på huset fikk muligheten til å arrangere Kaupang Bands debutkonsert slo de til, og inviterer nå til dobbeltkonsert i det hyggelige, røde huset i Majorstuveien.

Kaupang & Co

Bandet består av Toril Kaupang, Torbjørn Vikstvedt, Rune Nicolaysen, Håkon Kvidal og Jan-Barry Brandth. Musikerne begynte å spille sammen høsten 2007, men de fleste av dem har spilt sammen i ulike krysskombinasjoner tidligere.

Toril Kaupang, som til daglig jobber med kultur- og musikkformidling i Kirkens Bymisjon, er strålende fornøyd med det nye bandet.

Dette er en veldig hyggelig gjeng, og jeg synes det er en stor gave å få jobbe med så dyktige musikere. Vi har brukt den tilmålte tiden vi har hatt sammen siden i høst til øving, selvfølgelig, men vi har brukt vel så mye tid på reportoirevalg. Utgangspunktet vårt må sies å være viser som vi tar i flere retninger world music, jazz, pop-rock vi flørter med mange sjangre.

Reportoire og egenart

Rune Nicolaysen, som trakterer saxofonen på utmerket vis og blant annet har ledet Kolsås Storband, synes det er en sann fryd å spille med Kaupang Band.

Toril har en helt fantastisk stemme, og vi i bandet utfyller hverandre godt. Dette er en flott gjeng å jobbe med! Vi har ikke hatt så mye tid sammen, og det tar tid å finne vår egenart, men vi er på vei.

Torbjørn Vikstvedt, som tar hånd om tangentene, er enig i at det skal ta tid å finne bandets egenart.

Vi er en gjeng musikere med forskjellig bakgrunn som alle tar med seg litt hver inn i Kaupang Band. Vi spiller coverlåter over et bredt spekter og vil fremføre dem på vårt vis - ikke ligne på noe eller noen. Reportoiret vies mye tid og oppmerksomhet, Kaupang Band ønsker å spille for et lyttende publikum.

Tekst er viktig! skyter Toril inn.

Det er så mange vakre tekster jeg har lyst til å bringe videre.

Visevariasjoner

Det blir et variert reportoire publikum får høre på Amaldhus 8. mars. Vi kan røpe at både Joni Mitchell og Kari Bremnes står på programmet. Samt Arild Nyquist i reggie-versjon. Interessant!

Ta turen til Amaldhus 8. mars, alle er velkommen til dobbeltkonserten og det er fri entré. Jazzcafeen er åpen fra 13.00 til 16.00, Kaupang Band går først på og spiller cirka en time, etterfulgt av The Butterflies. God hjemmebakst er det sikkert å få kjøpt denne lørdagen også. Adressen er Majorstuveien

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere