*Nettavisen* Nyheter.

Kebab blir millioner

Bislett kebab har gjort suksess med kvalitetskebab. ILLUSTRASJONSFOTO: HEGE BJØRNSDATTER BRAATEN

Du som trodde det var dårlig bussiness å drive kebabsjappe må tro om igjen. Enkelte tjener millioner!

OSLO: Oslos innbyggere elsker kebab. Dette har eierne av Bislett Kebab House skjønt, og har i løpet av de siste åra tjent flere millioner på sine restauranter. I dag har det som etter hvert må kunne kalles en kjede etablert seg både på Linderud og i Thorvald Meyers gate på Grünerløkka i tillegg til restauranten på Bislett.

E24 har sett på hva firmaet har tjent på suksessen.

Totalt omsatte de tre utsalgene for 40,5 millioner kroner, opp fra 32,4 millioner kroner i 2008. Driftsresultatet endte på 6,7 millioner kroner, mens resultat før skatt ble på 6,8 millioner kroner. Dette er 350 prosent sterkere enn resultatet for 2008, skriver E24 på sine nettsider.

Da Bislett Kebab åpnet sin avdeling på Linderud i 2008, feiret de med å dele ut gratis kebab.

– Første Bislett Kebab House restaurant ble opprettet i 1995 på hjørnet i Pilestredet 51 b, av et par brødre med store ambisjoner om å utvikle et seriøst konsept innen fast food. På den tiden var Bislett Kebab House bare et navn som så vidt var kjent blant naboene på bislett. Opp gjennom årene ble Bislett Kebab House tildelt flere priser, deriblant annet ble det kåret til byens beste kebab av Dagbladet i 1997 og Militærpolitiets beste kebab i 2001. Dette førte til en utvikling av konseptet og en kraftig økning av omsetningen, skriver Bislett kebab på sine hjemmesider.

Tilbake i 2006 kunne Lokalavisen Frogner melde at kundestrømmen var så heftig til Bislett at de måtte ansette en egen person til å rydde opp søppel etter sultne studenter.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.