RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

«Keeper'n til Liverpool» scorer igjen

«Keeper’n til Liverpool» ble beste film under Montreal barnefilmfestival.

BØLER / MONTREAL: I 2003 ble Bølerforfatteren Lars Mæhles bok «Keepern til Tunisia» kåret til beste barne-og ungdomsbok av nettstedet poeten.no.

Nå har filmen basert på boka, «Keeper’n til Liverpool», høstet enda en pris internasjonalt, nærmere bestemt for beste barnefilm i Montreal internasjonale barnefilmfestival.

– Fantastisk hyggelig!

I konkurranse med 11 andre filmer, kunne regissør Arild Andresens debutfilm «Keeper’n til Liverpool» motta Grand Prix de Montreal fra den internasjonale juryen.

Manusforfatter Lars Gudmestad deltok på festivalen, men måtte dessverre reise hjem før prisutdelingen.

– Dette er fantastisk hyggelig. De som ikke så filmen på kino, kan nå se den rykende fersk i DVD-utgave, sier regissør Arild Andresen til nfi.no.

Vant i Berlin

For tre uker siden vant filmen også krystallbjørnen på barnefilmprogrammet under Berlinalen. Nylig ble «Keeper`n til Liverpool» også kåret til Årets film av Natt & Dag-juryen og mottok Sølvklumpen for beste barnefilm fra norske kinosjefer.

Flere festivaler

Filmen skal nå videre til Cinequest filmfestival i USA, barnefilmfestivalen i Ghent, Belgia (Flanders) og skal være åpningsfilm på barnefilmfestivalen i Malmø (BUFF)., melder nfi.no.

– Etter priser både i Berlin og Montreal er det nå mer enn 30 land som har meldt interesse for kjøp av filmen for utenlandsdistribusjon, melder produsent 4 1/2 ved Karin Julsrud og Håkon Øverås til nettstedet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere