*Nettavisen* Nyheter.

Kemnerens vaktselskap betalte ikke arbeidsgiveravgift - ble sparket på dagen

At kemnerens eget vaktselskap ikke klarte å betale arbeidsgiveravgiften ble litt for mye for Oslos innkrevere. Foto: Even Rise (www.aktuellsikkerhet.no)

- Kanskje greit for andre, men uholdbart for oss, sier Oslo kemnerkontor.

30.10.14 12:38

OSLO: – Jeg kan bekrefte at Oslo kemnerkontor har hevet kontrakten med vaktselskapet Metro Garda Norge AS. Dette skjedde med umiddelbar virkning og skyldes vesentlig mislighold av kontrakten vi inngikk med dem i juni 2013, sier Pål Henning Klavenes, seniorkonsulent hos Oslo kommune Kemnerkontoret til fagbladet Aktuell Sikkerhet.

Misligholdet skal i følge Aktuell Sikkerhet dreie seg om en kvart million kroner i ubetalt arbeidsgiveravgift.

- Kan ikke leve med dette

Klavens ønsker ikke å kommentere disse opplysningene, men understreker at tjenestene vaktselskapet har levert holder høy kvalitet.

Likevel ble misligholdet uholdbart for kemneren - som tross alt har i oppgave å drive inn arbeidsgiveravgiften.

- Dette handler om forhold som kemnerkontoret ikke kan leve med, men som for andre oppdragsgivere kanskje ikke spiller så stor rolle, sier Klavenes til Aktuell Sikkerhet.

Trond Andreassen, som er daglig leder i Metro Garda, har tidligere forklart at selskapet manglet penger til å betale skyldig arbeidsgiveravgift. Dette skal ha resultert i at Oslo kemnerkontor tok utlegg i to av selskapets biler.

Enig i oppsigelsen

Andreassen garanterte da at dette skulle ordnes i løpet kort tid, og ikke lenge etterpå var heftelsene slettet. Men nå har selskapet altså på nytt havnet i uføre.

- Grunnen til at Oslo kemnerkontor sa opp avtalen med umiddelbar virkning nå i oktober, er at vi for andre gang ikke har klart å betale skyldig arbeidsgiveravgift innen fristen. Vi lå etter med 250.000 kroner, og er nå nede på litt mindre enn 200.000 kroner. Kemneren mente at det å skylde arbeidsgiveravgift ikke er forenlig med å levere vakt- og resepsjonstjenester til dem. Og det er jeg faktisk helt enig i, sier Andreassen til Akutell Sikkerhet.

Han understreker at han er lei seg for at selskapet mistet avtalen med kemneren, som han forteller at de har vært stolte av. Framover blir det Nokas som skal passe på Oslo Kemnerkontor.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag