RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

I Oslo er det økende med folk som står uten arbeid.
I Oslo er det økende med folk som står uten arbeid.

Økende arbeidsledighet

Arbeidsledigheten i Oslo har gått opp med to prosent de tre siste månedene.

7 233 personer var registrert som ledige hos Nav i Oslo ved utgangen av august. Dette er en nedgang i forhold til august i fjor, men de siste månedene har arbeidsledigheten gått opp med to prosent, justert for sesongsvingninger. Bydel Grünerløkka har en negativ trend og per i dag en arbeidsledighet på 3,8 prosent.

De siste månedene har vi sett et svekket arbeidsmarked i Oslo med en svak økning i arbeidsledigheten og en nedgang i antall utlyste stillinger. Vi forventer likevel ingen dramatisk økning i ledigheten i de kommende måneder, sier fungerende fylkesdirektør Elisabeth Nilsen ved Nav Oslo.

Arbeidsledigheten i Oslo har det siste året gått ned i alle yrkesgrupper, unntatt bygg og anlegg og jordbruk, skogbruk og fiske, hvor ledigheten har økt med henholdsvis 38 prosent og 41 prosent.

Personer med en yrkesbakgrunn innenfor undervisning har ved utgangen av august den sterkeste nedgangen i arbeidsledigheten.

Sammenlignet med samme måned i fjor er nedgangen innenfor denne yrkesgruppen på 20 prosent, tett fulgt av akademiske yrker som har en reduksjon i ledigheten på 19 prosent.
Flere ledige stillinger i akademiske yrker
I august ble det utlyst 4 058 stillinger i Oslo, noe som er en nedgang på 24 prosent per virkedag sammenlignet med august i fjor. Antall ledige stillinger øker innen næringene akademiske yrker og ledere.

Det er fremdeles stor etterspørsel etter arbeidskraft i Oslo, men etterspørselen er ikke like sterk som den var i fjor. Vi forventer at antall utlyste stillinger vil fortsette å avta noe ut året, sier Nilsen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere