«Kenta» er uønsket

Kent Bergersen er på vei ut av Lyn. Klubbledelsen ønsker ikke lenger at «Kenta» skal lede det kriserammede laget. Arkivfoto

Kent Bergersen er på vei ut av Lyn. Klubbledelsen ønsker ikke lenger at «Kenta» skal lede det kriserammede laget. Arkivfoto

Lyn bekrefter at Kent Bergersen ikke lenger har tillit i klubben.

OSLO: – Jeg er Lyn-trener, sa Kent Bergersen under gårsdagen trening på Kringsjå.

Men verken Bergersen eller spillerne var særlig villige til å kommentere ryktene om at «Kenta» er ferdig som hovedtrener for tabelljumboen, slik NRK meldte onsdag.

I går kveld skal imidlertid Bergersens advokat ha sittet i møter med klubbledelsen, og i dag bekrefter Lyn at de ikke lenger ønsker at Bergersen skal lede laget, som bare har én seier og tolv poeng etter 19 spilte runder i eliteserien.

Forhandler om vilkår

– Kent Bergersen ble på tirsdag informert om at Lyn ønsker et skifte av hovedtrener i klubben, skriver informasjonssjef og «Lyns corner»-spaltist i Nordre Aker Budstikke, Joachim Westher Andersen, på Lyns hjemmesider.

– Kent Bergersen har ikke den nødvendige tillit i klubben som en hovedtrener/leder er avhengig av å inneha, skriver Andersen videre, og legger til at klubben er i forhandlinger med Kent Bergersen vedrørende vilkår for fratredelse. Dette skal ifølge Andersen være grunnen til at klubbledelsen har nektet å kommentere saken før i dag.

Bergersen, som ble ansatt som hovedtrener i Lyn i fjor høst, da daværende trener Henning Berg gikk til Lillestrøm, har i utgangspunktet kontrakt frem til 2011.

Kapteinen overtar?

Ifølge spekulasjoner som ble brakt på bane allerede kort tid etter at nyheten om «Kentas» mulige avgang ble kjent, er det kaptein Tommy Berntsen og nåværende assistenttrener Gunnar Halle, som overtar som trenere allerede i seriekampen mot Brann i helgen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.