RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kentucky Fried Beatles

Fire lærere presenterer ukjente sider av The Beatles på en helt ny måte i Trikkehallen søndag.

KJELSÅS: Våren er nesten innen rekkevidde. Under den innbydende headingen «Here comes the sun» inviterer de tre Engebråten-lærerne Espen Melbye, Knut Kasbo og Torstein Dahl, sammen med Rælingen-lærer Arne Saunes, til konsert. På repertoaret står et litt annerledes utvalg av låter signert en av historiens viktigste premissleverandører for popmusikken.

– Vi spiller de beste sangene til Beatles, ikke nødvendigvis de største hitsene, selv om konserttittelen avslører at det blir noen av dem også, sier Kasbo.

Bluegrass

Til vanlig underviser de fire i musikk, norsk, religion, matematikk, naturfag, historie, engelsk og kroppsøving. Selv med faglig tyngde i ryggen, ser de frem til å gjøre noe som ikke innebærer å lære bort noe som helst. Nå skal det bare underholdes.

Med bruk av akustiske gitarer blir lydbildet et annet enn originalene fra Liverpool.

– Vi prøver ikke å etterlikne eller kopiere The Beatles. Vi gjør det på vår egen måte, sier Saunes.

Det trenete øye vil forresten se at det ikke bare er vanlige gitarer det er snakk om. Gutta bruker ulike mandoliner, ukuleler og «padlegitar», med en sitarliknende lyd.

– Skal vi si noe om lydbildet, må det være at det beveger seg mot Bluegrass. Og Bluegrassen er opprinnelig fra Kentucky. Derav bandnavnet, forteller Torstein Dahl.

Gjenoppdaget Beatles

Hvorfor denne fascinasjonen for Beatles, så mange år etter at bandet ble historie?

– Beatles fikk en renessanse for meg gjennom «vår daglige Beatles» i radioprogrammet PILS. Til 50-årsdagen fikk jeg en bok om The Beatles. For musikken deres har jo egentlig fulgt meg hele livet, sier Melby.

– Jeg vokste opp på 90-tallet, langt unna Beatles. Men det jeg ser nå som vi har begynt å spille dem er kvaliteten i låtene, sier Kasbo.

Men Beatles lever også videre i yngre generasjoner.

– Vi ser jo det på ungdomsskolen; at alle har et forhold til The Beatles. Det er egentlig utrolig hvor mye enkelte vet om dem, enten via foreldre, eller av andre årsaker, sier Melbye.

Kentucky Fried Beatles, kafékonsert «Here comes the sun», Trikkehallen søndag 27. februar kl. 18.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere