RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kevok (6) fikk plass på Ammerud skole


LYKKE: Elend Darvin og datteren Kevok er strålende fornøyd etter at de fikk beskjed om at hun får gå på Ammerud skole likevel.Foto: Privat
LYKKE: Elend Darvin og datteren Kevok er strålende fornøyd etter at de fikk beskjed om at hun får gå på Ammerud skole likevel.Foto: Privat Foto: FOTO: Privat
Før sommeren sto 10 barn i samme blokk på Ammerud uten plass på nærskolen. Nå har tre fått plass. Kevok er blant dem.

AMMERUD: Lokalavisen Groruddalen intervjuet flere fortvilede foreldre før sommeren. De fortalte om store problemer knyttet til en fremtid der deres barn måtte gå på Tiurleiken skole på Romsås, og ikke på Ammerud skole som ligger rett foran blokka der de bor.

Del på Facebook

Fikk plass

En av dem som ikke så hvordan hverdagen skulle fungere var Elend Darvin, pappaen til Kevok på seks. Hun blir syk av alle former for transport, enten det er bil eller T-bane.

– Vi ble så utrolig lettet da rektor ringte og sa hun hadde fått plass likevel. Alt falt på plass. Nå er Kevok i gang på skolen. Hun trives og er glad. Da er vi foreldrene også kjempeglade, sier Elend Darvin gledesstrålende til Lokalavisen.

Les også: Datter tvangssendes til annen skole – far fortviler

Les også: Ikke plass til Ella (5) på den lokale skolen

Les også: «Første dag i første klasse»

Trygg og glad

– Hun begynte først på aktivitetsskolen, og går sammen med barn hun kjenner fra før. Allerede første dagen sa hun at vi kunne gå hjem, hun klarte seg fint alene. Hun er trygg og vi er lykkelige, sier Elend.

Den glade pappaen synes synd på dem som ikke har fått samme glade melding.

Han er imidlertid ikke alene om å glede seg. Vi skrev også om Trine Anita Olsen som var fortvilet over at hennes sønn Kevin ikke fikk plass. Nå har også han fått brev om at han får gå på Ammerud skole.

Hyggelig jobb

Rektor Tone Nordstrøm har hatt mange tunge stunder i forbindelse med skoleinntaket i år. Hun måtte gi ti barn i nabolaget beskjed om at de ikke fikk begynne der de helst ville.

– I løpet av sommerferien har tre familier gitt beskjed om at de flytter og ikke benytter seg av sin plass. Det har åpnet for tre av barna som ikke fikk plass, sier rektor.

Hun er glad for hver telefon hun kan ta med positivt budskap. Og håper det blir flere slike telefoner utover høsten.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere