*Nettavisen* Nyheter.

Kevok (6) fikk plass på Ammerud skole

LYKKE: Elend Darvin og datteren Kevok er strålende fornøyd etter at de fikk beskjed om at hun får gå på Ammerud skole likevel.Foto: Privat Foto: FOTO: Privat

Før sommeren sto 10 barn i samme blokk på Ammerud uten plass på nærskolen. Nå har tre fått plass. Kevok er blant dem.

Klikk på bildet for å forstørre.

GLAD: Rektor Tone Nordstrøm ved Ammerud skole er veldig glad for hvert barn som får plass ved skolen. Foto: FOTO: Ivar Brynildsen

AMMERUD: Lokalavisen Groruddalen intervjuet flere fortvilede foreldre før sommeren. De fortalte om store problemer knyttet til en fremtid der deres barn måtte gå på Tiurleiken skole på Romsås, og ikke på Ammerud skole som ligger rett foran blokka der de bor.

Del på Facebook

Fikk plass

En av dem som ikke så hvordan hverdagen skulle fungere var Elend Darvin, pappaen til Kevok på seks. Hun blir syk av alle former for transport, enten det er bil eller T-bane.

– Vi ble så utrolig lettet da rektor ringte og sa hun hadde fått plass likevel. Alt falt på plass. Nå er Kevok i gang på skolen. Hun trives og er glad. Da er vi foreldrene også kjempeglade, sier Elend Darvin gledesstrålende til Lokalavisen.

Les også: Datter tvangssendes til annen skole – far fortviler

Les også: Ikke plass til Ella (5) på den lokale skolen

Les også: «Første dag i første klasse»

Trygg og glad

– Hun begynte først på aktivitetsskolen, og går sammen med barn hun kjenner fra før. Allerede første dagen sa hun at vi kunne gå hjem, hun klarte seg fint alene. Hun er trygg og vi er lykkelige, sier Elend.

Den glade pappaen synes synd på dem som ikke har fått samme glade melding.

Han er imidlertid ikke alene om å glede seg. Vi skrev også om Trine Anita Olsen som var fortvilet over at hennes sønn Kevin ikke fikk plass. Nå har også han fått brev om at han får gå på Ammerud skole.

Hyggelig jobb

Rektor Tone Nordstrøm har hatt mange tunge stunder i forbindelse med skoleinntaket i år. Hun måtte gi ti barn i nabolaget beskjed om at de ikke fikk begynne der de helst ville.

– I løpet av sommerferien har tre familier gitt beskjed om at de flytter og ikke benytter seg av sin plass. Det har åpnet for tre av barna som ikke fikk plass, sier rektor.

Hun er glad for hver telefon hun kan ta med positivt budskap. Og håper det blir flere slike telefoner utover høsten.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.