RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kick off for nytt Uranienborg-orgel

Arvel Tellefsen og andre kjente musikere er trekkplastere når Uranienborg menighet søndag arrangerer konsert til inntekt for nytt orgel.

Uranienborg: Orgelet i Uranienborg kirke har sett sine beste dager, og planleggingen av nytt orgel er godt i gang. I den forbindelse inviterer menigheten og orgelkomiteen til stor konsert søndag 14. januar kl 18, hvor alle inngangspengene går rett i orgelkassen.

Vi starter innsamlingen til nytt orgel på denne måten, sier informasjonsleder i menigheten, Ragnhild Plesner, som forteller at det nye orgelet vil koste i overkant av syv millioner kroner.


Organistene sliter

Orgelet som nå brukes, er 125 år gammelt og i veldig dårlig forfatning. Forsøk på å rehabilitere har ikke vært særlig vellykket. Organistene prøver å kamuflere det, men det merkes. Det er også problemer med det elektriske anlegget, sier hun.

Menigheten vil søke støtte der det er mulig å få det, men håper også at lokalbefolkningen vil være generøse.

Vi har allerede fått 50.000 fra Eiendomsspar, ved Christian Ringnes. Det er en veldig fin og oppmuntrende start, forteller hun.

I slutten av januar drar orgelkomiteen, med menighetsrådsleder Eilif Holte i spissen, til et orgelbyggefirma i Sveits for å inngå avtale om nytt orgel, og håpet er at det skal stå klart i løpet av 2009. Planen er at deler av det gamle orgelet skal beholdes, men mye skal forbedres. Blant annet skal det utvides fra 24 til 48 piper.


God musikk

Arve Tellefsen, Tine Thing Helseth, Isa Katharina Gericke, Atle Sponberg, Lars Anders Tomter og Inger-Lise Ulsrud er blant musikerne som skal medvirke, og du kan oppleve musikk av Bach, Grieg, Brustad og Bull.

Billettprisen er 150/100, og billetter selges i døren. Pengene går altså rett i orgelkassen, og konserten er altså

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere