*Nettavisen* Nyheter.

Kickboksere med medaljeskred i Irland

VANT I IRLAND: Thea Ness fortsetter å dominere i kickboksing og vant årets første World Cup-stevne. Foto: Foto: Knut Øydna

Landslaget i kickboksing vant åtte gull og tre sølv i årets første World Cup-turnering i Irland.

Klikk på bildet for å forstørre.

Thea Ness sparrer mot Daimi Akin på trening i Bjølsenhallen. Foto: Foto:Knut Øydna

BJØLSEN: Thea Næss var en av medaljevinnerne i Irland og vant i klassen –60 kilo fullkontakt. World Cup i Irland var den første kampen siden VM-triumfen i Tyrkia i desember.

– Jeg hadde spisset formen mot VM i Tyrkia og var litt spent på formen etter å ha hatt et opphold fra kamper. Det er alltid en utfordring å starte sesongen igjen etter å ha hatt en formtopp, og jeg kjente at jeg ikke var helt i toppform, sier Næss.

LES OGSÅ: Daimi Akin nominert til årets trener

Fransk motstand

Hun var seedet etter å vunnet turneringen i fjor og var direkte kvalifisert til semifinalen. I finalen møtte hun franske Marion Montanari.

– Jeg synes det var en vanskelig finalekamp. Jeg møtte en motstander som var veldig lang og som nesten kun sparket. Det var vanskelig å komme innpå henne, så jeg var nødt til å bruke bokseferdighetene mine for å vinne kampen, sier Næss, og legger til:

– Det er deilig å vinne selv om man har noen dårlige dager og ikke er helt i kampform. Jeg følte meg litt rusten og ble fort sliten, så en seier i denne turneringen var bra for selvtilliten.

Formen i anmarsj

Fighter kickboksing i Oslo er godt representert på det norske landslaget og tok sju av de norske medaljene. Landslagstrener og hovedtrener i Fighter kickboksing, Daimi Akin, er godt fornøyd med resultatene.

– Våre utøvere fikk ut det beste de hadde mot bra motstand, det er jeg fornøyd med. Dette var sesongens første turnering og er ikke blandt de viktigste turneringene, det er mot slutten av sesongen vi må være gode når mesterskapet nærmer seg. Det er allikevel positivt at vi får med oss gode resultater her og at formen er i anmarsj, sier Akin.

Damene imponerte

Damene imponerte i Irland og tok sju av totalt elleve medaljer. Daimi Akin tror han vet årsaken til at norske kvinner har blitt enere i kickboksing.

– Vi har gode tradisjoner for kvinneidrett i Norge. I Fighter har vi vært tålmodige og dyktige på å ivareta kvinners behov som gjør at de presterer. Dette har gitt gode resultater og vi har hatt veldig mange dyktige damer i klubben som har vært kontinuitetsbærere, sier Akin.

I forkant av Irish Open trente det norske laget med det finske landslaget. Daimi Akin tror det er viktig med nye impulser i treningsarbeidet.

– Vi prøver å være med på treningsleirer med andre nasjoner for å være forberedt på hva vi møter og legge opp strategi og taktikk i forhold til det. Det tror jeg vi fikk nytte av i denne turneringen da vi møtte finske motstandere. Den beste kickbokser-nasjonen er jo Russland, det er de vi måler oss med og prøver å matche, så i fremtiden planlegger vi treningsleir sammen med russerne, sier Akin.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag