Gå til sidens hovedinnhold

Kickoff med Lynus

Det er sannelig ikke hver dag en tøyflaggermus blir viet mye oppmerksomhet, men sist mandag var en slik dag. Lynus inviterte alle barna i klubben på kickoff-party på Ullevaal Stadion sammen med spillerne, og klubbens maskot var minst like populær som spillerne.
Allerede klokken halv seks begynte arrangementet, og intet mindre enn 250 smårollinger hadde meldt seg på, til Lynussjef Aksel Solvangs store begeistring.
Det er ikke hver dag man blir rørt av ting på jobben, men når jeg ser 250 barn i Lyn-drakt angripe vår maskot Lynus i pur barnslig glede, på jakt etter autograf og en klem, da kan jeg ikke annet enn å bli det. Dette var helt rått, fortalte Solvang meg etterpå.

"Nå fylles det opp"

Og for oss som har vært en fast del av inventaret på Ullevaal stadion de siste 25 årene er dette spesielt morsomt. For ikke mange dagene siden kom jeg over hjemmesiden lynfotball.net som har blitt snekret sammen av to kompiser av meg. Det var som å åpne en godtepose hvis man er Lyn-interessert, og fire fem klikk senere var jeg inne på terminlisten for sesongen 1995. 2. oktober dette året hadde Lyn hjemmekamp på Ullevaal Stadion, og så mange som 159 betalende tilskuere var tilstede. Det har blitt meg fortalt om denne kampen at da en tilskuer kom inn på stadion tre minutter etter at kampen var satt i gang, opplyste speaker på en noe sarkastisk måte: Nå fylles det opp her! Jeg ler ennå når jeg tenker på det.
Kan du da tenke deg hvordan det er å se 250 barn løpe rundt i vill Lyn-begeistring utenom kampdag, i en måned som er mest kjent for påskeferie og ikke fotball. Det er rett og slett magisk, og jeg vil nesten si at dette representerer forskjellen på Lyn i dag, og Lyn i 1998. Nå er det engasjement, glede, krav fra mange supportere og ikke minst ambisjoner som preger klubben. Som medlem av Lyn gjennom 27 år kan jeg fortelle at det ikke alltid har vært tilfellet!

Møte med den stor helten

Men denne artikkelen skulle i grunnen ikke bare handle om Lyns tilskuervekst, men i all hovedsak Lynusklubben, dette glimrende påfunnet til min kollega Solvang.
Etter å ha blitt møtt av Lyns maskot bar det inn i fotballmuseet for hele flokken, delt inn i puljer av museets menn. Der var det ikke bare Lyn-historie som var på agendaen, men faktisk norsk fotball, selvfølgelig med en Lyn-vri.
Som en slags dessert for ungene var det møte med spillerne som stod igjen til slutt, og gjett om det ble populært. Antageligvis var det jul og bursdag på en gang, for når den store helten med stor H, Tomasz Sokolowski kommer bort til deg og gir deg en "high five", ja da er man trolig den lykkeligste tiåringen i hele verden.
Alt i alt vil jeg si at dette var et glimrende kickoff for sesongen 2007, og nå har Bastionen virkelig noe å leve opp til når de arrangerer sitt kickoff på Jeppekjelleren på lørdag. Dørene åpner klokken 19:00, og på menyen står landskamp, møte med Torgeir Bjarmann, Erik Langerud og kveldens konferansier Finn Bjelke. En tur dit er absolutt å anbefale!

Fotballhilsen
Joachim Westher Andersen

Reklame

Black Week: De beste kuppene du gjør på Fjellsport-salget