*Nettavisen* Nyheter.

«Kidnapperstien» lyslagt

Med støtte av Slemdal skolekor tenner Elin Horn Galtung lysene i stien som lenge har vært skremmende mørklagt. Foto: Foto: Vidar Bakken

Nå kan barna gå trygt ned til Hemingbanen, etter at mange gode krefter har realisert lys på stien fra Gråkammen.

Klikk på bildet for å forstørre.

Tone Gulowsen og Ris vel har igjen vært med å støtte stiprosjektet med arbeid og midler. Foto: Foto: Vidar Bakken

Klikk på bildet for å forstørre.

Lea, Sophie, Lotta, Madeleine og Cornelia fra Slemdal skole går sammen med Elin Horn Galtung. Foto: Foto: Vidar Bakken

Klikk på bildet for å forstørre.

Med Slemdal skolekor. Foto: Foto: Vidar Bakken

HEMINGBANEN: Det er ikke lenge siden en jente fra Slemdal skole ble forsøkt bortført på denne stien, som var totalt mørklagt. Onsdag ble lysene tent under en hyggelig seremoni.

Skummel

– Hemingbanen skal være et trygt sted å være. Hittil har stien og trappen ned til Hemingbanen vært mørk, bratt og den har føltes skummel for mange. Særlig etter hendelsen med jenta som ble forsøkt bortført. Med hjelp av mange gode bidragsytere får vi i dag belysning i denne skråningen mellom Nye Heminghallen og Gråkammen stasjon, sier daglig leder i Heming, Keith Woods.

185 000

Etter at lyset i området forsvant med omlegging til nye Holmenkollbanen, kunne verken etater i Oslo kommune, Ruter eller Hafslund komme opp med en løsning som kunne trygge området. Dermed satte Heming i gang en privat innsamlingsaksjon som resulterte i en total sum på 185 000 kroner.

Dugnadsånd

Før lysene ble tent sang Slemdal skole betegnende nok julesangen «Tenn lys».

Formann i Heming IL, Christian Stabell Eriksen, leder Norges største idrettsklubb med sine 5000 medlemmer. Han viste til at Heming er avhengig av dugnadsånd for å få til ting. Han pekte også på at snart var et nytt idrettsanlegg med løpebane og kulestøt snart var ferdig.

– Hemming har mange venner og støttespillere. Jeg vil takke alle som har bidratt til å få lyssatt dette området, sa Stabell Eriksen.

Trygghet for små og store

Ris vel har gjennom flere tiår bidratt til både å opparbeide og vedlikeholde stien. Velet sørget også i 1993 for at ståltrappen kom på plass. Igjen trådde velet til og initierte spleiselaget med et bidrag på 40. 000 kroner.

– Vi har jobbet med dette området i mange år. Vi vil være med å skape trygghet for små og store. Tidligere har mange barn og unge gått lange omveier for å slippe å gå denne mørke stien. Trygghet og trivsel er viktig, sa Tone Gulowsen i Ris vel blant annet.

Imponert

Leder av Bydelsutvalget i Bydel Vestre Aker, Elin Horn Galtung, fikk æren av å tenne lyset.

Hun var lite imponert på responsen fra etater og rådhuset i en så alvorlig sak.

– Derimot er jeg imponert over at dere har klart å få til dette i løpet av så kort tid. På vegne av alle i bydelen vil jeg takke for at dere aldri ga opp. Nå skal ingen gå her å være redd for å bli utsatt for galninger. Dette er et bevis på fantastisk dugnadsånd, sa Horn Galtung og avsluttet med «La det bli lys».

Lyset kom på og mørket måtte vike, mens Slemdal skolekor satte julestemningen med «Glade Jul» og Keith Woods serverte gløgg.

Mange har bidratt

Ruter/Kollektivtransportproduksjon har bidratt med 30 000 kroner. En rekke privatpersoner og stiftelser har bidratt med midler. Blant disse er Arkitekt Eilif Rasmussens Miljøstiftelse og Anette og Brynjulf Skaugens Veldedige stiftelse. Klubben selv og Stiftelsen Nye Heminghallen har bidratt med 60 000 kroner. I den totale summen på 185 000 er det også rom for fremtidig vedlikehold av stien og betaling av strømregning.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.