*Nettavisen* Nyheter.

Kidnappet 20-åring

  Foto: ILLUSTRASJONSFOTO

Fem menn står på tiltalebenken denne uken, tiltalt for kidnapping og pengeutpressing.

VEITVET: Det var i februar i fjor at to menn kom inn på restuaranten Veitvet Sushi, kidnappet en mann i 20-årene og fraktet han til en leilighet på Lilloseter. De to hadde finlandshetter på og benyttet en pistol til å true og skremme de som var tilstede.

Denne uken står fem menn fra henholdsvis Skøyen, Ammerud, Rødtvet og Bislett på tiltalebenken, siktet for kidnapping og pengeutpressing. Alle er alle i midten og slutten av 20-årene.

Pengeutpressing

Leiligheten kidnapperne benyttet på Lilloseter var leiet under et falskt navn. Leien av stedet skal ha vært et oppdrag kidnapperne fikk, men politiet vet ikke hvem denne «oppdragsgiveren» er.

To av mennene skal ha oppsøkt faren til den kidnappete i perioden etter kidnappingen. Hensikten var å få faren til å betale fem millioner kroner i løsepenger, ellers ville sønnen bli drept. Så langt kom aldri kidnapperne, for mannen ble funnet av politiet 1. mars.

I følge tiltalen sliter han med varige mèn.

Kidnapperne skal ha spanet på offeret før de gikk til aksjon.

Flere tiltaler

De fem mennene er også tiltalt for å ha kjørt en stjålet bil, kjørt uten førerkort, ulovlig oppbevaring av våpen og narkotika, kjøp og bruk av narkotika og forfalskning av dokumenter.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.