Gå til sidens hovedinnhold

Killengren i eikestrid

Politidirektør Ingelin Killengren og hennes advokatmann John Killengren har i årevis kranglet med naboene om et tre. Nå har John Killengren stevnet to naboer inn for retten. Krangelen er klassisk. Killengren ønsker å få mer sol. Naboene nekter å fjerne det gamle eiketreet.

VESTRE AKER: Det er avisen Dagens Næringsliv som forteller om nabofeiden mellom politidirektøren og hennes naboer.

I følge avisen har familen bodd i en villa i Bydel Vestre Aker siden 80-tallet. Mellom deres hus og to naboer står det en nær 100 år gammel eik som skygger for solen inn til Killengren-familien.

Følt seg trakassert

Advokat John Killengren sier til DN at han har følt seg trakassert, og at saken er en belastning for hans kone. I følge John Killengren ble det inngått en avtale for ti år siden om beskjæring av treet for å sikre sol.

En avtale han mener ikke er etterlevd. Mens naboene på sin side mener det ikke eksisterer noen avtale, men at de har foreslått beskjæring uten å bli imøtekommet. Det er advokat Tor Jacobsen som representerer naboene.

Han mener Killengren har en helt håpløs sak, og sier han har optrådt om ikke lovstridig, så på kanten av det kriminelle med å beskjære treet. Killengren bekrefter at han har beskåret noen grener som stikker inn på familiens tomt.

Automatisk fredet

Erik Solfjell i firmaet Aborconsult sier til DN at eiketreet er en del av et område som fra gammelt av besto av bare slike trær, og at treet vil overleve flere generasjoner.

Han sier eiketrær med diameter på 70 til 80 cm automatisk blir fredet. Det kommer ikke frem av artikkelen hvor tykt treet er som partene strides om.

Reklame

Strømsjokk: Så mye billigere har fastpris vært i januar