Kim Holmen angrer ikke på at han valgte fotballen

MED HJERTE FOR LYN: Kim Kristian Holmen ser med glede på entusiasmen som er i Lyn nå, og vurderer nå etter et helt år med fri fra alt som har med fotball å gjøre, å komme tilbake til klubben som nå har fått Bislett stadion som hjemmebane.

MED HJERTE FOR LYN: Kim Kristian Holmen ser med glede på entusiasmen som er i Lyn nå, og vurderer nå etter et helt år med fri fra alt som har med fotball å gjøre, å komme tilbake til klubben som nå har fått Bislett stadion som hjemmebane. Foto: Foto: Anita Bakk Henriksen

Å vokse opp i en turnfamilie og likevel velge fotballen som yrkesvei, var ikke helt etter planen for Grorud-gutten Kim Kristian Holmen. Men han har aldri sett seg tilbake.

VALGTE FOTBALL OVER TURN: Kim Kristian Holmen vant NM i turn samme året som har skrev kontrakt for Skeid i 2000, men angrer ikke på at han valgte fotballen. Foto: Arkivfoto

BISLETT: Etter et etterlengtet år med fri fra fotballen kan det nå se ut som om Kim Kristian Holmen (31) gjør et comeback for gamleklubben Lyn.

– Da jeg fikk telefonen fra Finn Bredo Olsen med spørsmål om et mulig comeback, var jeg overrasket over at kona støttet det så helhjertet. Kanskje hun er lei av å ha meg så mye hjemmme, sier Holmen og humrer.

Vokste opp med turn

Grorud-gutten vokste opp i et turnmiljø, men spilte alltid fotball på fritiden med venner. Det var først da han startet på idrettlinje på videregående at valget måtte tas, turn eller fotball.

Som vi nå vet valgte han fotballen, og startet sin karriere i Skeid i 2000 som også markerte avlutningen av en lang turnkarriere med NM-tittel og en bronse i EM samme året. Så i 2007 gikk ferden til Lyn og Tippeligaen.

– Hvordan er en typisk dag som fotballspiller?

– Det kommer så klart an på om det er sesong eller ikke, men som regel har vi to treningsøkter om dagen i tillegg til samlinger hvor vi ser video av eget spill eller motsandere, og legger en strategi til neste kamp. Og søndager er selvfølgelig aller viktigst for da er det alltid kamp, forklarer Holmen.

LES OGSÅ: NYHETSANKER: – Bare bra å være nervøs under livesendinger

Kim Holmen

PLASS PÅ BISLETT? Mye tyder på at Kim Kristian Holmen blir Lyn-spiller ved sesongstart. Foto: Anita Bakk Henriksen

Familiefar og Lyn

For Kim var også tiden i Lyn ekstra utfordrende da han allerede var familiefar på den tiden.

– Det er klart det er annerledes å jobbe som fotballspiller når man har kone og barn, spesielt fordi familien må sette deg først. Den støtten er helt uvurderlig for å lykkes, påpeker Holmen.

Han har nå to barn, som ikke overraskende begge driver med turn. Selv trener han sønnene, og mener det er enormt mye fra turn man kan ta med seg inn i andre idretter.

Spiller ikke på Løkka

– Jeg er sikker på at jeg er en mye bedre fotballspiller på grunn av turningen.

– På hvilken måte?

– Fordi det er en helt egen måte å trene på, disiplinen er strammere og det kreves enormt mye av den enkelte utøver, sier Holmen.

Hva må til for å lykkes som fotballspiller?

– Det krever en helt egen motivasjon, og du må nok ha enda mer selvdisiplin i dag enn tidligere. Med det mener jeg at da jeg var barn møttes man bare ute på Løkka for å sparke ball, nå er ikke det lenger så vanlig, noe som er veldig synd, sier Holmen.

LES OGSÅ: DYREPLEIER: – Vi går ekstremt langt for dyrene våre

VIF-Lyn er høydepunkt

Høydepunkter i karrieren er det mange av, men for Kim er det spesielt én kamp som står øverst på listen:

– 2-1-seieren mot Vålerenga i 2008 er den beste kampen jeg har spilt. Alt stemte, stemningen var helt fantastisk, og Oslooppgjørene var alltid noe helt spesielt, sier Holmen med et smil.

– Så hvordan endte egentlig en ekte østkantgutt opp i Lyn?

– Det er så enkelt som at det var den klubben som kom med et tilbud først, men det er jeg også veldig glad for.

Så vil tiden vise om Holmen får fast spillertid i Lyn-drakt igjen i år!

LES OGSÅ:

TATOVØR: – På det meste har jeg brukt 30 timer på én tatovering

BEGRAVELSESAGENT: Med døden som spesialfelt

JORDMOR: – En hjemmefødsel er et naturlig mirakel

POLITIETTERFORSKER: – Det går ikke an å bli lei av denne jobben

RØYK- OG REDNINGSDYKKER: – Jeg er aldri redd på jobb

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.