*Nettavisen* Nyheter.

Kine Flatland tror videregående blir episk

STERK JENTE: Kine Flatland har sterke meninger og drømmer. Som voksen skal hun bli danser og advokat. Foto: FOTO: Privat

Kine Flatland er kjent fra Kongsvik Ungdomsskole. Ungdomsskolen er snart over, og nå er hun klar for videregående.

OSLO: DittOslo.no tok en prat med 16-åringen, som nettopp har fylt år, om skole, gutter og sommer.

– Jeg er faktisk ikke en sånn person som er så glad i å feire meg selv og få masse oppmerksomhet, men jeg skal faktisk ha en sykt episk middag med alle jentene i klassen, forteller hun.

Del

Likevel er det to jenter som ifølge Kine ikke kunne komme:

– Det er ikke fordi de ble fryst ut, men fordi vi ikke hadde plass til dem rundt bordet. Tror jo ikke de hadde likt å sitte på kjøkkenet heller. Så de som ikke kunne komme er Emilie, hun nye fra Hønefoss, og Thuva. Emilie bryr seg sikkert ikke om det uansett, for hun går bare rundt og tror hun er så sykt deilig og mye bedre enn alle andre. Ikke for å slenge dritt, men det er faktisk sant.

– Men hva med Thuva da?

– Jeg tror ikke Thuva vet at jeg har fest engang, fordi det er ingen som snakker med henne uansett, så jeg tror ikke det er noe stress.

Moden for alderen

Kine beskriver seg selv som livaktig, jordnær og omtenksom, og hun og hennes tre bestevenninner Oda, Fanny og Pernille får mye oppmerksomhet på skolen. Selv syns hun guttene på ungdomsskolen er umodne.

– Ikke for å skryte, men det er faktisk veldig mange som sier at jeg er sinnsyk moden for alderen. Så helt ærlig så tror jeg ikke gutter på ungdomsskolen er helt min type, de er så sykt umodne og hormonelle. Jeg tror eldre gutter passer bedre for meg.

– Har du kjæreste?

– Ingen kommentar, men jeg har faktisk det. Vi ble sammen i fjor sommer da jeg var på språkskole i England, men jeg vil ikke snakke så mye om det. Han heter James, er 20 år gammel, kjører motorsykkel og ligner på Edward i Twilight, sier hun med et lurt smil.

Klar for videregående

Som voksen vil Kine bli danser og advokat, og til høsten begynner hun på danselinjen på Fagerborg Videregående skole, noe hun gleder seg masse til.

– Fagga kommer til å bli helt episk. Meg, Fanny, Oda og Pernille kommer til å rule danselinjen. Også er visst tredjeklassingene til høsten de klart sjekkeste på mange år, og alle vet at de digger førsteklassingene på danselinjen.

Kine har fortsatt ikke bestemt seg om hun skal være med som danser på skolerevyen.

– Jeg vet ikke om jeg gidder eller ikke. Kanskje jeg bare chiller og joiner rødbrusgruppen eller noe.

For mye tvang på ungdomsskolen

Selv om Kine ikke er sikker på revyen, er hun helt sikker på hva hun mener om ungdomsskolen. Der blir de behandlet som barn, lærerne sluntrer unna og det er for mye tvang:

– Det er ikke alle som er like bra til å stå opp tidlig om morgenen og det er faktisk diskriminerende at lærerne ikke respekterer det. Det er sykt patetisk. Dessuten er det helt tragisk med alle prosjektene vi har hvor vi selv må bestemme hva vi skal ha prosjekt om. Er det ikke lærernes ansvar å fortelle oss hva vi skal gjøre? Skal vi liksom gjøre jobben deres?

Hun tror videregående vil bli helt motsatt.

– Videregående kommer til å bli helt episk fordi lærerne der faktisk har ekte utdannelse, og man blir behandlet som voksen.

Ekte forbilder

For noen er lærere faktisk et forbilde for unge mennesker, men Kine er veldig klar i sin sak om hvem som er sine forbilder, og hvorfor?

– Heidi i «The Hills», Paradise-Maren, Tone Damli og Mor Teresa, fordi de er seg selv 110 prosent, og står for det dem sier.

Selv er 16-åringen en stor fan av Paradise Hotel, men deltager kunne hun ikke vært.

– Helt ærlig så syns jeg Paradise er helt episk. Jeg kunne nok ikke vært deltager selv fordi jeg ikke er så glad i oppmerksomheten. Men hvis jeg skulle tatt en pause fra dansingen, og fra å være advokat, så kunne jeg nok vært programleder, sier hun.

Kine er glad i sol og sommerlivet, og nå gleder hun seg bare til sommerferien.

– I sommer skal jeg til syden med mamma og pappa, spise sykt mye is, også skal jeg på VG-lista på Rådhusplassen. I tillegg så blir det vel noen turer til Frognerbadet. Det er en gutt der som tar salto fra tiern som har så sykt fin overkropp, avslutter Kine.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.