RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Reidun Ilseng, Haifen Qian og Sumei Zhu ønsker alle velkommen. FOTO: ELISABETH C. WANG
Reidun Ilseng, Haifen Qian og Sumei Zhu ønsker alle velkommen. FOTO: ELISABETH C. WANG

Kinesisk vri i bakken

Med en norsk og en kinesisk kokk på kjøkkenet lover Bakkekroens nye eiere å ta vare på det tradisjonelle med samtidig tilføre kroen et friskt pust.

SMESTAD: – Vi overtok stedet 11. mai og har allerede pusset opp. Det har blitt nye fliser på terrassen og nye stoler i spisesalen, sier Sumei Zhu, som eier Bakkeroen sammen med Haifen Qian.

– Vi vet godt hvor viktig Bakkekroen er for nærmiljøet og gleder oss over at stamkundene stadig kommer med hyggelige tilbakemeldinger, sier Zhu.

– God blanding

Gode tilbakemeldinger får de blant annet på maten, som i følge Sumei er en god blanding av det norske og kinesiske kjøkken.

– Vi har en norsk og en kinesisk kokk på kjøkkenet og får stadig hyggelige meldinger fra gjestene om at maten faller i smak. Det setter vi veldig pris på, sier Zhu.

Oscar og Gongbao

På menyene, en sommer-, en lunsj- og en hovedmeny, kan gjestene dermed velge om det er norsk eller kinesisk mat som frister. Kyllingsandwich og cæsarsalat går hånd i hånd med yangsou-stekt ris og sjømatwok. Fiskesuppe, svinefilet Oscar og grillet laksefilet får besøk av biff brokkoli, kylling Gongbao og kylling med sursøt saus.

– Stemningen på Bakkekroen bør og skal bevares, det er vi helt enige om. De siste ukene har det vært mye folk her, både ute og inne og det håper vi fortsetter. Vi har i tillegg bestemt oss for å åpne klokken 11.00 i ukedagene og klokken 12.00 på lørdag og søndag. Det håper vi trekker flere lunsj-gjester, sier Zhu.

– Kroen er spesiell

Reidun Ilseng har jobbet på Bakkekroen i snart 20 år og gleder seg fortsatt til å gå på jobb.

– Jeg synes dette er spennende og er positiv til forandringene og det synes jeg gjestene er også. Bakkekroen er spesiell og folk må kunne bestille et karbonade-smørbrød her når de ønsker det. Men menyen, med både norskt og kinesisk, tror jeg absolutt vil falle i smak, sier Ilseng.

Og for dem som lurer, den populære Bakkejazzen er tilbake allerede til høsten.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere