*Nettavisen* Nyheter.

Kino med baby på fanget

Revolutionary Road. FOTO: PROMO

Lei av å dytte barnevogna over brøytekanter og skli sidelengs nedover fortauet akkompagnert av ungens skrekkslagne skrik? Stikk på babykino da vel!

OSLO: Flere ganger i uka kan du benytte deg av dette tilbudet fra Oslo kino. Du betaler barnepris selv, mens spedbarnet selvsagt passerer gratis gjennom billettkontrollen.

Stor takhøyde

Kinodirektør Geir Bergkastet anbefaler babykino på det aller sterkeste.

Jeg har selv prøvd ut konseptet da jeg hadde spedbarn, og var meget fornøyd. Her kan mødrene amme underveis i filmen. Man kan skifte på ungen når som helst, og ingen griner på nesa om det skulle være litt skriking. Alle er jo i samme båt, sier han til Østkantavisa.

Litt lysere

Og for deg som ser for deg å måtte sjangle rundt med en skrikende baby på armen langs benkeradene i kinomørket kan ta det helt med ro.

Vi kjører mer lys enn på vanlige forestillinger, slik at man skal kunne ta seg fram og tilbake i kinosalen underveis i filmen, beroliger Bergkastet, som også opplyser at lydnivået er babyvennlig.

Stjernepar

Onsdag og torsdag denne uka kan du få med deg den ferske filmen «Revolutionary Road» på Ringen kino, med selveste Leonardo DiCaprio og Kate Winslet i hovedrollene.

Historien Richard Yates skrev på 1950-tallet stiller et spørsmål som igjen har blitt aktuelt med det moderne forholdet; kan to personer skille seg fra det hverdagslige uten å skille lag?

Frank og April har alltid sett på seg selv som spesielle, annerledes, klare og villige til å leve deres liv basert på et høyere ideal. Så da de flytter inn i sitt nye hus på Revolutionary Road deklarerer de sin uavhengighet fra forstadens apati som omslutter deres omgivelser og er bestemt på å aldri bli fanget av epokens sosiale restriksjoner. Til tross for all deres ynde, skjønnet og mangel på respekt forandres ekteparet til nettopp det de ikke ønsket å bli; en bra man med en monoton jobb hvis nerver har blitt borte; en mindre lykkelig husmor underernært på mening og lidenskap; en amerikansk familie som, i likhet med så mange andre, har mistet drømmene sine.

Bestemt på å endre deres skjebne legger April en dristig plan om å starte helt på nytt, å forlate tryggheten i Connecticut til fordel for det ukjente Paris. Men da planen blir satt i live blir begge ektefellene presset til det ytterste ? en vil flykte uansett kostnad og den andre vil redde alt de hadde uansett kompromiss...

Ringen kino klokka 12.30 onsdag og torsdag denne uka.

For mer info om kommende filmer på babykino:

www.oslokino.no

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.