*Nettavisen* Nyheter.

Kino på farten

PÅ TUR: DVD-spillere i baksete kan gjøre bilturen hyggelieger for både foreldre og barn. Bildet er fra Peugeots nye 5008-modell.

Den lange bilturen og den regntunge ferien kan piffes opp med en bærbar filmspiller. Vi har testet apparatene som best opplevelse.

Klikk på bildet for å forstørre.

Grundig DPV-P7850

Klikk på bildet for å forstørre.

Jensen Media:Link 7501

Klikk på bildet for å forstørre.

LG DP471B

Klikk på bildet for å forstørre.

BEST I TEST: Philips PET744

Klikk på bildet for å forstørre.

Dmtech PDV-881-2

Klikk på bildet for å forstørre.

Nextbase Click & Go 7 Duo.

Klikk på bildet for å forstørre.

Panasonic DMP-B15

Klikk på bildet for å forstørre.

HP HDX16-1000EO

LYD & BILDE: Masete barn i baksetet? Mangel på aktiviteter på hytta, når regnet pøser ned? Heldigvis kan begge deler fikses med en bærbar DVD-spiller med skjerm.

I bilen kan den monteres på nakkestøtten, på hotellrommet stilles den på bordet, og på hytta kobles den til TV-en.

Dessuten kan mange av spillerne også brukes som ekstraskjerm til spillkonsollen, slik at du unngår slåsskamper om hva man skal bruke TV-en til.

Hele testen finner du på lydogbilde.no

MULTIMEDIASENTRALEN
Terningkast 4
Pris: 1500 kroner


Grundig DVD-P7850 er en prisgunstig spiller med mange tilkoblingsmuligheter. Bra på hotellrommet, men bilmonteringen havner i bakleksa. Apparatet er en klassisk bordmodell, der man vipper skjermen opp i 90 grader for å avdekke plateskuffen og manøvreringsknappene. For transport medfølger en liten veske som også fungerer som nødløsning for bilmontering. Dessuten finnes det hyggelig nok både en minnekortleser og en USB-inngang slik at man kan spille film eller musikk eller vise bilder fra eksterne lagringsmedia. Fjernkontrollen er liten og fungerer bra.
Ved skarpe kontraster merker man en risting i grensene, og det blir ofte flimrete når det er finmaskede mønster i bildene. Det skyldes selvsagt skjermens lave oppløsning og forsøkene på å skalere ned bildene. Derimot er det ikke like åpenbart når man kommer inn i filmen og tekstene faktisk er leselige. En helt ok spiller for de som vil kunne koble til mange andre apparater. Bedre enn gjennomsnittet og til en god pris

>Les mer om Grundig DVD-P7850 her

BEKVEM REISEKAMERAT
Terningkast 4
Pris: 1600 kroner


Jensen Media:Link 7501 er en fristende og prisgunstig spiller, på grunn av praktisk format og mulighet til å få lyden ut gjennom bilstereoen. Jensens spiller bruker en slot-in-løsning, derfor slipper man plateluken og dermed å måtte ha skjermen i en bestemt posisjon. Monteringen i bilen gjøres ved å sette spilleren i en lomme som deretter festes til nakkestøtten med strammestropper. Det går dessuten an å hekte på en batteripakke på baksiden. Fremsiden av apparatet har knapper for det meste, derimot ingen navigeringsknapper – da må man bruke den lille fjernkontrollen.
Ved vanlig filmtitting er bildet klart godkjent, og tekstene er leselige selv om de er noe uskarpe. Lyden er derimot et større problem. Den er så lav at må skru opp volumet på maks, og da blir det mer enn lovlig skarpt og ubehagelig. Så det er flaks at man kan benytte høretelefoner eller bilstereoen i stedet. Jensens spiller har et bra format som gjør den bekvem å bruke, og bildet er meget bra med tanke på den lave prisen

Les mer om Jensen Media:Link 7501 her

BESTE KJØP:
Terningkast 4
Pris: 1800 kroner


LG DP471B klarer det meste på sjekklisten utmerket, og det er egentlig bare det lavoppløste panelet som trekker ned. LG har funnet en elegant løsning for skjerm og plateluke: Det går ganske enkelt an å vri skjermen, slik at man kan felle sammen spilleren og likevel ha skjermen vendt utover. I bilen monteres spilleren med en enkel, god metode lånt av Philips. Det blir stabilt, samtidig som det er lett å sette fast og løse ut spilleren. Den har et innebygd batteri som holder i tre timer.
Under skjermen sitter for en gangs skyld alle knapper man trenger. Selv fjernkontrollen med sine tydelige og velplasserte knapper får god vurdering. Heldigvis er gråskalaen meget bra og skarpheten akkurat passe.
Jevnt over må vi derfor si at sluttresultatet blir meget nytbart. Unntaket er lyden, som i likhet med mange av de andre spillerne er boksaktig og skarp. Likevel, dette er en meget god spiller med batteridrift og utmerket feste. Den er lett å bruke og føles betydelig dyrere enn den faktisk er.

Les mer om LG DP471B her

BEST I TEST:
Terningkast 5
Pris: 2000 kroner


Philips PET744 lever opp til uttalelsen om at den skal være Philips beste DVD-spiller noensinne. Her er det ikke spart på kruttet. Philips' feste er et av de mest stabile og praktiske vi har testet. Det er ingenting som kan gli eller løsne, og likevel går det raskt og enkelt å feste og løsne spilleren. Philips har også innebygd batteri, men med hele seks timers driftstid. Philips har også en praktisk vridbar skjerm. Derimot har man, dumt nok, ikke satt noen knapper under skjermen. Fjernkontrollen har veldisponerte knapper, og er den beste i testen.
Å vise stillbilder fungerer faktisk, ettersom Philips for første gang har satt inn et høyoppløst panel i en så prisoverkommelig modell. Både fargegjengivelsen og gråskalaen er fullt ut godkjent, og skarpheten ligger på et passe nivå. Til og med lyden er uvanlig bra for et så lite apparat. For de ekstra hundrelappene denne spilleren koster, får man en jevnt over bedre filmopplevelse – med bedre kvalitetsfølelse og fremfor alt en overlegen bildekvalitet og lyd.

Les mer om Philips PET744 her

Test av dobbeltspillere

SUPERBILLIG DOBBELTSKJERM:
Terningkast: 3
Pris: 1650 kroner


Dmtech PDV-881-2 er et billig alternativ som roer ned barna i baksetet med bevegelige bilder. Derimot blir bildekvaliteten deretter. Dmtechs skjermer settes fast med en enkel strikk, noe som ikke føles så pålitelig. Det blir en hel haug ledninger ettersom spilleren er separat. Knappene på spilleren er helt ok, og kan styre det mest nødvendige. Den lille fjernkontrollen er heller ikke så dum. Dessuten finnes en omkobler for å snu på bildet. Man kan altså montere skjermene i taket hvis man vil.
Med en så lav pris må man ha spart inn noen steder, og i dette tilfellet merkes det tydeligst på skjermene. Kontrastomfanget er ikke stort nok, slik at man mister detaljer i mørke områder, og det blir utbrent i lyse. Men fremfor alt er det et forstyrrende flimmer i bildene hele tiden. Leter man bare etter så mye gadgets som mulig for pengene, er dette løsningen. Men vurderingen blir dessverre like lav som prislappen.

Les mer om Dmtech PDV-881-2 her

SIKRERE HURTIGMONTERING:
Terningkast 4
Pris: 2500 kroner


Nextbase Click & Go 7 Duos klikksystem er en velsignelse dersom man er blitt lei av å spenne fast spilleren og dra kabler. På nakkestøtten spenner man fast monteringsplater, og dit drar man strømkabler og eventuelt AV-kabel. Deretter trenger man bare å klikke fast spillerne i platene. Ikke mer ledningsrot, og det går raskt å ta med seg spillerne igjen. Spilleren åpnes uvanlig nok gjennom at man bøyer ned hele skjermen.
Dessverre har de ikke fått plass til knapper på fremsiden, men de aller nødvendigste er gjemt på oversiden. Gråskalaen er godkjent og skarpheten ikke overdrevent aggressiv. Ved filmavspilling viser spilleren seg å ha andre fordeler. Bildebehandlingen er helt ok, og det er knapt noe problem med hakking eller skaleringsproblemer. Lyden er godkjent for et apparat i denne størrelsen. Monteringen er meget praktisk og rask. Bildekvaliteten kan man heller ikke klage på, men det mangler litt i detaljene.

Les mer om Nextbase Click & Go 7 Duo

Alternative spillere

BÆRBAR BLU-RAY:
Terningkast 5
Pris: 7500 kroner


Panasonic DMP-B15 er på størrelse med en liten bærbar datamaskin. Med tanke på hvor store normale Blu-ray-spillere er, blir vi likevel litt imponert. Det finnes ingen åpenbar måte å montere denne på i en bil, men det sies at det skal komme et tilbehør for dette. Platene setter man inn under den oppfellbare skjermen, og på oversiden finnes alle nødvendige navigeringsknapper.
Vi ble meget fornøyde med både avspilling av oppskalert DVD og med nedskalert Blu-ray, selv om det blir visse problemer når man har valgt en slik mellomoppløsning. Dette er ikke akkurat en erstatning for en billig DVD-løsning i bilen. Ikke med denne størrelsen og prisen. Derimot kan det være interessant dersom man skal kjøpe sin første Blu-ray-spiller og har spesielle behov. Eller om man er en gadgets-nerd som vil være først ute med det siste.

Les mer om Panasonic DMP-B15 her

SKJULT BLU-RAY
Terningkast 5
Pris: 11.900 kroner


HP HDX16-1000EO er en datamaskin som gir oss dobbelt så mye gøy, siden den også er laget for filmopplevelser. Med en laptop kan man jo foruten alt annet også se på film, og ekstra interessant blir det dersom den har Blu-ray-spiller. På hotellrommet og hytta er det hyggelig å kunne se en film. For pengene får man selvsagt en stor 16-tommers skjerm med full HD-oppløsning. Skjermens ytelse er utmerket, og man kan stille inn alle parametre for å få best mulig bilde. Selv lyden er langt bedre enn i de andre apparatene i testen. Man får altså en fantastisk filmopplevelse på fanget.
Så dersom man reiser mye og liker å se film, kan det anbefales å også ta med filmopplevelsen i beregningen nesten gang man kjøper en datamaskin! I baksetet på bilen er denne maskinen imidlertid ingen suksess. Det er verken heldig med en trekilos datamaskin i hodet ved en kollisjon, eller å få en dyr datamaskin nedgriset med ungenes iskrem.

Les mer om HP HDX16-1000EO her

Hele testen finner du på lydogbilde.no

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.