RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kinoaktuell Røa-produsent


Røa-mann og filmprodusent Carsten Aanonsen.
Foto: Promo
Røa-mann og filmprodusent Carsten Aanonsen. Foto: Promo
Carsten Aanonsen fra Røa er produsent for den nye norske dokumentaren "Prøvetid". 8. oktober er det kinopremiere.

RØA: Prøvetid handler om fire løslatte fra fengsel, som i en teatergruppe på Vardeteateret skal skrive, produsere og fremføre et teaterstykke. På den måten, via teater og kultur, skal de bli klare for et liv utenfor murene.

B> Det var en veldig spesiell prosess, å følge en historie fra a til å. Og slutten er altså premieren på dette teaterstykket på Vardeteateret. Det syntes jeg var et genialt utgangspunkt for en dokumentarfilm, sier Aanonsen.

Humanitær pris

Som produsent og partner i Indie Film har Aanonsen produsert en rekke reklamefilmer og dokumentarer siden 1998. Frø den tid var han ansatt i Eureka Film & TV hvor han jobbet som produsent siden 1990.

Han startet i NRK første gang i 1986, og har de siste årene både uavhengig og gjennom NRK vært med på å utvikle tre større dokudramaserier for primetime ("Institusjonen", "Orkesterliv", "Hurtigruta"). Aanonsen ble i 2004 tildelt Røde Kors Humanitære Pris.

Ærlighet

I dokumentaren "Prøvetid", regissert av Thor Bekkavik, møter vi tre dopmisbrukere og en voldsdømt som slipper ut fra fengsel. I en teatergruppe får de muligheten til å vise at de kan fullføre et løp. De er vant til å stå alene mot røkla, men nå tvinges de til å samarbeide med andre mot et felles mål premieren.

Fulle av pågangsmot inngår de en pakt, men det tar ikke lang tid før krigen er gang med juging, bløff og selvbedrag. For å spille teater må man vite hvem man er, man må være hensynsløst ærlig. Premieren rykker stadig nærmere, og sakte, men sikkert oppdager de at de alle kjemper mot den samme fienden seg selv. Noen ramler. Noen gir opp. Noen reiser seg og kjemper videre.

Vi var svært heldige som kom med under Den Norske Filmfestivalen i Haugesund, og mottakelsen var veldig god. Da vi våknet dagen etter premieren og åpnet Dagbladet, var vi utrolig fornøyde, sier Aanonsen.

Ikke "Batman"

Han understreker likevel at det å sette opp en dokumetar på kino ikke er det samme som å sette opp "Batman" og at de derfor forventer et moderat billettsalg.

Vi håper selvsagt at jungeltelegrafen fungerer som den skal, for vi snakker jo heller ikke om Batmans budsjett i forhold til lansering, humrer Aanonsen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere