RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kirke med sjel

Etter en uke med feiring på høyt nivå, var det søndag klart for jubileumsgudstjenesten i Romsås kirke.

Romsås: Romsås kirke fylte 10 år den 11.juni, og hele uka har "bursdagsbarnet" fått besøk av glade mennesker som har hatt lyst til å hylle jubilanten. Flere kor med sangere i alle aldre har fylt kirka med vakre ord, toner, og ikke minst glede.
Glede var det også å observere da siste innspurt tok sted i kirken. De ansatte i Grorud og Romsås kirker var tilstede under gudstjenesten. Og etterpå ble det feiret så hardt at hele den digre kaka ble borte.

Hell i uhell

Det har ikke alltid vært like god stemning for menigheten på Romsås. I 1986 brant den gamle kirka ned, og menigheten sto tilbake og savnet gudshuset sitt. Etter mye strev og frustrasjon, ble det endelig bevilget penger til menigheten da de fikk status som eget sogn nesten ti år senere. Hendelsen som førte til at Romsås kirke faktisk fikk råd til dette, var ironisk nok at en annen kirke i byen også brant ned. Det endte godt da begge fikk penger til å gjenreises.
På Romsås var det derfor stormende jubel da det nye bygget sto ferdig. Da var det stor åpningsfest med selveste kongen og biskopen tilstede. Ti år senere er det også grunn til å feire, og det har denne menigheten gjort hele uka.

Lys framtid

Nyutnevnt prost, Anne Hilde Laland, var en av de mange gjestene på søndagens store feiring. Hun uttrykte stor entusiasme over mangfoldet i denne menigheten. Før hun kom til Oslo var hun prost i nord Gudbrandsdal i fem år, og hun la ikke skjul på at mangfoldet er større her enn det var der hun kommer fra. Som Laland sa det så fint under jubileumsgudstjenesten:
Vi feirer ti år med helhet og sammenheng.
Etter en turbulent historie, ser det nå ut til at kirka har større røtter å vokse videre på. Den som så feiringen i Romsås kirke søndag, så en kirke som rommet nettopp dette som Laland pratet om: helhet og sammenheng. Etter mange harde år for Romsås kirkes venner, er det nå grunn til å se lyst på framtiden. Det er alltid noe som kan bli bedre, men et ti år gammelt kirkebygg, er en stødig grunn for videre utvikling.

Vi feirer ti år med helhet og sammenheng.
Anne Hilde Laland

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere