RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kan den pågrepne 27-åringen knyttes til de grove ødeleggelsene på Nordstrand kirkegård og kirken?
Kan den pågrepne 27-åringen knyttes til de grove ødeleggelsene på Nordstrand kirkegård og kirken?

Kirkebrannmistenkt er gammel kjenning

- Vi har en del håndfaste bevis, sa stasjonssjef Gro Smedsrud tirsdag ettermiddag. - Derfor regner vi med fire ukers fengsling i retten.

NORDSTRAND: Det er den 27 år gamle mannen som natt til mandag ble pågrepet på Kastellet hun sikter til. Fengslingsmøtet ble holdt onsdag, etter at avisen gikk i trykken.

- Han sitter i avhør her på stasjonen nå, og vi går gjennom flere forhold han har bak seg.

Mannen det er snakk om, bor på Lambertseter. Han har dom på seg for å ha satt fyr på Holmenkollen kapell. Han har også nylig kommet ut etter soning for skyteepisoden på Ekeberg i april fjor. Her ble en dame skutt på med et luftvåpen.

Riktig person?

Det Manglerud-politiet håpet på, var å få en del avklaringer før fengslingsmøtet. - Det eneste som vi hadde på han inntil tirsdag morgen, var at han bar kniv da han ble pågrepet på Kastellet, sier etterforskningsleder Trond Venatrø.

- Men vi har en god del håndfaste forhold knyttet til denne personen som er nok for fengsling.

Spørsmålet politiet imidlertid gjerne vil ha svar på så fort som mulig, er om 27-åringen både kan knyttets til brannen på kirkegårdskontoret på Nordstrand, velting av gravstøttene, og forsøket på brannstiftelse på selve Nordstrand kirke.

- Det ble jo knust vinduer i kirken, og på innsiden er det funnet et pulver som det blir sagt er brennbart. Det er imidlertid ikke ferdig analysert, sier stasjonssjefen.

Det er jo også spekulert på om 27-åringen kan knyttes til hærverket på biler på Nordseter natt til mandag og til vekteren som ble slått ned på kirkegården samme natten. Vekteren skal ha sagt at en av de som angrep han, er mannen som ble tatt på Kastellet.

Samarbeider med kirken

- Sakene i tilknytning til kirken har opprørt mange, og vi har derfor et tett samarbeid med både Nordstrand menighet og Oslo Kirkelige Fellesråd, sier Venatrø. - Det er viktig med samarbeid slik at vi får mest mulig på bordet og kan sikre oss mot at flere forhold kommer på.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere