RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kirkekino for fremtiden


På kino: Kai Adelsøn fra frivillighetssentralen ønsket 80 barn fra Lambertseter skole velkommen til å se film i menighetssalen i vinterferien. Foto: Privat
På kino: Kai Adelsøn fra frivillighetssentralen ønsket 80 barn fra Lambertseter skole velkommen til å se film i menighetssalen i vinterferien. Foto: Privat
Kai Adelsøn lar ikke en stengt Symra kino stoppe den tradisjonelle filmdagen for Lambertseter-elevene.

LAMBERTSETER: I vinterferien inviterte han derfor 80 barn fra Aktivitetsskolen til et improvisert kinolokale i menighetssalen i Lambertseter kirke. På programmet stod den nyeste versjonen av Aladdins lampe.

– Frivillighetssentralen har i flere år invitert elevene til Symra kino i høst- og vinterferien. Vi så ingen grunn til at det populære tilbudet skulle legges ned selv om Symra i øyeblikket er stengt, sier Kai Adelsøn.

Går det slik han håper, skal ikke dette filmtilbudet tilbake til Symra kino i fremtiden. Frivillighetssentralens egen filmklubb, tidligere Symras Venners filmklubb, ønsker å flytte arrangementet til Lambertseter kirke.

– Vi planlegger å anskaffe et større lerret i menighetssalen. Da blir det en fullgod kino her også. Vi ønsker å gjøre dette til en veldig billig filmopplevelse. Et sted med muligheter og plass som det ikke blir på nye Symra kino, sier Adelsøn.

– Jeg er dessuten siker på at Obos og Oslokino vil prise et slikt tilbud så høyt at det ikke lenger blir aktuelt for Aktivitetsskolen å benytte seg av det. Og plass til servering av boller og saft i forbindelse med skole-kino kommer vel heller ikke med i deres pakkeløsninger. Men, det er lov å håpe, innrømmer han.

– Det er trist at «kommersen», i regi av Oslokino, nå tar over alt vi tidligere har fått til i forbindelse med Symra kino, legger Adelsøn til.

Han kan skrive under på at vinterferiens kinodag ble en suksess.

– Jeg fikk bare hyggelige og positive meldinger fra Aktivitetsskolen på Lambertseter. De fikk med seg en fornøyd og mett gjeng elever tilbake til basen, smiler Kai Adelsøn.

 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere