Kirkekor synger jazz

Lørdag holder Nordstrand kirkekor jazzkonsert med solister og band.

Nordstrand: Det er duket for en annerledes konsert i Nordstrand menighetssenter lørdag kveld når Nordstrand kirkekor synger jazz.

Vi har med oss både solister og band. Vi inviterer dere til å krype sammen med oss inn i varmen med levende lys og gode, gamle jazzlåter, sier Frode Forland.

Avskjed

Det passer bra med blåtoner når kvelden også markerer avskjed med Hege Fagermoen, tidligere korsanger og avholdt prest på Nordstrand. Denne kvelden er hun solist sammen med kor og orkester, sier han.

Ved siden av kirkesang har koret denne høsten jobbet med å uttrykke inderligheten i tekst og klangfarger fra den klassiske vokale jazztradisjonen.

Mye er mollstemt, men de glade rytmer tar også tak i tekster og tonespråk for å uttrykke håp og kjærlighet, drømmer og lengsler. Vårt repertoar spenner fra de klassiske korverk, via moderne kirkemusikk, til folkemusikk og jazz, forteller Forland.

Jazztrio

Kirkekoret skal synge sammen med en nykomponert jazztrio, som alle har en forbindelse med koret en kjærest på piano, en svoger på bass og en tidligere korgutt på trommer.

Vi kan by på blant annet They can"t take that away from me av Gershwin, Don"t explain av Billie Holiday, Ain"t no shunshine when she"s gone av Bill Withers og Come Sunday av Duke Ellington. Velkommen til konsert! hilser han.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.