*Nettavisen* Nyheter.

Kirkekoret jazzet med Jostein

"Fly me to the Moon" sto på programmet til Nordstrand kirkekor søndag kveld. Men hvorfor dra helt til månen når man kan få stor opplevelse i Nordstrandhuset.

Nordstrand:Det var stappfullt i menighetssenteret da Nordstrand kirkekor hadde jazzkonsert i november i fjor. Og det ble en flott oppfølger i Nordstrandhuset sist søndag kveld. For dette kvalitetskoret trekker folk, og det var jo ikke mindre attraktivt med Jostein Hasselgård som gjesteartist.

Kjent kor

Nordstrand kirkekor har blitt svært godt kjent både som kirkekor og for sitt varierte repertoar. Og under dirigent Karen Haugom Olsens ledelse fikk de søndag også vist at de har et godt grep om jazzen. Det har vært en utfordring å jobbe med jazz i et klassisk skolert kirkekor, sier dirigenten. Men ingen tvil om at de har lyktes. Både alene og sammen med gjesteartisten jazzet de som om de aldri hadde gjort annet.

Kveldens gjest må vi vel nesten si kom på hjemmebane til sine egne. For mange vil kanskje Jostein Hasselgård være mest kjent som tidligere norsk vinner av Melodi Grand Prix med melodien "I"m not afraid to move on.", og mange barn på Nordstrand vil sikkert huske han fra hans "barnehageonkel"-tid på Sæter. Og i kirkekoret har han også vært en periode. Men etter den tiden har det blitt studie med jazz-sang på Musikkhøgskolen, og det var dette han ga til kjenne i Nordstrandhuset.

Jazztrio

Til konserten i fjor ble en trio satt sammen med Jens Knigge fra Bremen, Trond Fagermoen på bass og Øystein Bang på slagverk. De har holdt sammen, og ga søndag tonefølge både til kirkekoret, Jostein Hasselgård og når de tro til sammen.

Flott kveld

En flott sommerdag fikk en i dobbelt forstand varm avslutning med konserten. Rytmer fra de rolige til dem som fikk foten til å røre seg under stolen som f.eks. i Hit that jive, Jack og med tekster om den vanskelige kjærligheten, håp og humør.

Jo da, flott igjen. Hva kan vi vente oss neste gang? For kirkekoret følger vel opp konsertvirksomheten sin?

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.