*Nettavisen* Nyheter.

Kirken klar for Pippi

Tina Elise Gundersen spiller en herlig Pippi Langstrømpe. Foto: Foto: Ole Petter Nilsen

Gjennom hele vinteren har 100 barn og voksne i HoBaKLUZZ jobbet med Astrid Lindgren-figurer.

HOLMLIA: – Nå er det klart for stor selvlaget forestilling, hvor barn fra 3 til 12 år vil stå på scenen lørdag 24. og tirsdag 27. april, forteller Hans Olav Baden i Holmlia kirke.

– Gjennom forestillingen vil vi møte figurer som Emil, Pippi, Ronja Røverdatter og Rasmus på Loffen, med primært barna som skuespillere. Det blir også mye musikk, med mange av de mest kjente sangene fra Lindgrens verden, fortsetter han

Viktige temaer

Torbjørg Torp Nilssen og Tone Stangeland Kaufman er mødre i HoBaKLUZZ, og har sammen utarbeidet forestillingen. Med utgangspunkt i noen av Lindgrens fortellinger blir viktige temaer berørt.

– Vi har alle noe å lære av Pippi, sier Nilssen.

– Pippi møter tyver og svindlere med rettferdighetssans fremfor frykt. Hun behandler de som folk, uten å dømme. Da forventer hun at de oppfører seg som folk tilbake, fortsetter Torbjørg Torp Nilssen.

Emils raushet

– Vi vil også møte den uheldige ugangskråken Emil i forestillingen, fortsetter Nilssen.

– Emil gir oss et glimrende eksempel på raushet og gjestfrihet når han åpner huset for alle fattigfolkene, mener Nilssen.

– De får spise opp all julematen beregnet for bygdas fintfolk, men som Emil sier: Det er bedre at maten kommer der den gjør nytte for seg. De andre er så feite fra før.

– Det er barna som går foran som gode eksempler i alle historiene vi møter, avslutter hun.

Stort engasjement

Forestilingen bærer sterkt preg av dugnad og engasjement. I tillegg til alle barna som øver og øver, er nærmest alle foreldrene involvert i forestillingen på en eller annen måte.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.