RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kirken og idrettslivet protesterer

Ljan menighet, Ljan tennisklubb og Ljan Idrettsforening stiller seg bak protesten mot flytting av Ljans barn til Hauketo.

LJAN: Sokneprest Per Olav Vangen er bekymret over forslaget.

- Vi ser på denne endringen som svært uheldig for ungdommen på Ljan og for det arbeid som kirken utfører og det miljø som skapes for de unge, skriver soknepresten.

Samarbeider

Menigheten peker på flere grunner til at Ljan fortsatt skal høre til Nordstrand. Prinsipielt bør bydelsgrenser og menighetsgrenser samsvare. Hauketo hører til en annen bydel, påpeker de.

Ljan og Nordstrand har felles prester og tilsatte. Menighetene samarbeider tett på mange områder, er samarbeid som bare vil økes og styrkes, argumenterer de.

- Ljan og Nordstrand menigheter samarbeider om ungdomsarbeidet, det gjelder blant annet sommerleir, lørdagssamlinger, leksehjelp, musikaloppsetninger, ungdomsgudsjenester og andre grupper og aktiviter, heter det i høringssvaret.

Nordstrand menighet har tilsatt en egen ungdomsdiakon som arbeider for og blant unge på Ljan og Nordstrand.

- Skolen er et viktig samlingssted og skaper tilhørighet for de unge også utenom skoletiden, det er også viktig for de aktiviteter kirken tilbyr, skriver menigheten.

Slår sammen klubber

Ljan Tennisklubb mener elevflyttingen vil gå utover tennissatsningen i lokalmiljøet. Klubben har siden i vår et tett samarbeid med Nordstrand Tennisklubb.

Barna i klubben har mange felles aktiviteter på og utenfor tennisbanen. Klubbene trekker veksel på hverandres anlegg. Ljan TK har også tilpasset sitt treningsopplegg til Nordstrands stand, heter det.

Ljan Idrettsforening skal etter planen slå seg sammen med Nordstrand IF fra 1. januar 2010. Klubbene har tett samkvem, og alt treningsopplegg er tilpasset skoletilhørigheten, påpeker de.

Da blir det helt unaturlig at barna går på Hauketo skole, i følge høringssvaret.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere