Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kirkevandring med de tre hellige kongene

 
 
Benkene var borte i Hauketo Prinsdal kirke sist søndag, og både barn og voksne var på vandring under gudstjenesten. Årsaken til det var en forsinket markering av 13. dag jul og besøk av De Hellige tre Konger.

Å tenne lys hører med til gudstjenesten, og søndag var det barn som fikk denne oppgaven i Hauketo Prinsdal kirke.

Selvfølgelig var det stats å kunne ta en (nesten) ekte konge i hånden og gå rundt juletreet

Barne- og ungdomspresten i Prinsdal, Cathrine Grutle ledet den spesielle gudstjenesten i kirken.

PRINSDAL: Alle har vi hørt eller lest om hva som skjedde i stallen og om de tre hellige kongene som fulgte stjernen og fant frem til Jesus-barnet og ga gull, røkelse og myrra. Men jeg tror det blir en helt annen forståelse, i alle fall for barna, når vi visualiserer, sa barne- og ungdomspresten i Hauketo og Prinsdal før søndagens vandringsgudstjeneste.

Nå er det langt fra første gang denne presten har fått med seg gode hjelpere til å lage en spesiell gudstjeneste. Daniel Waka, Per Frogner og Hans Petter Heggelund kan rollene som Balthasar, Kaspar og Melkior, og både barn og voksne fulgte dem gjerne på vandringen i kirkerommet.

En liten pjokk hørte vi riktignok var noe tvil om hvor de tre vise mennene hadde gjort av dromedarene sine som det ble nevnt de red på. Men ellers var de fleste godt fornøyd med visualiseringen.

Ved stallen

1. søndag i advent kom de kjente remediene fra juleevangeliet på plass i Hauketo Prinsdal kirkes stall, og julaften ble også Jesus-barnet lagt i krybben. På søndag var det de tre kjente kongene som var i fokus.

De hadde med seg gaver, og de ledet an på vandringen rundt i kirken. Der ble det stopp for å se på stjernen, ved krybben og ved lysgloben. Og som god tradisjon ble det også gang rundt juletreet. Ganske stas for en del av de yngste som kunne holde i hånden til en (nesten) ekte konge.

Juletrefest

Tradisjoner skal man holde fast ved - i alle fall de som hører julen til. Og for mange barn er juletrefestene etter selve høytiden et høydepunkt. Juletrefest ble det også i Prinsdal-kirken etter vandringsgudstjenesten.

De Hellige tre Konger tok nemlig med seg alle som ville opp i samlingssalen hvor det var litt mer løssluppen gange rundt juletreet, leker, bevertning, og til slutt kom den rike St. Nicolas fra Patra - forløperen til julenissen - med gaver i form av poser til barna.

Dermed er det satt strek for julemarkeringen denne gangen.


Delta i debatten! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Delta i debatten! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!