*Nettavisen* Nyheter.

Kirkevergen på prosti-visitt

Den nye kirkevergen Valgerd Svarstad Haugland var nylig på visitt i Søndre Aker Prosti.

Lambertseter: Valgerd Svarstad Haugland vil bli kjent med menighetsrådene i prostiet. Visitten fant sted i Lambertseter kirkestue. Selv om hun hadde kjørt seg bort på Lambertseter og kom 20 minutter forsinket, fikk hun en varm mottagelse og prost Tore Kopperud ønsket kirkevergen hjertelig velkommen.

Kirkevergen fortalte hun var ganske fornøyd med budsjettet som nylig var vedtatt. Det er jo satt av penger til å starte bygging av Bøler kirke og hun regnet med en innvielse av denne i 2009- 2010. Og når byggingen av denne kirken er påbegynt, så kan utvidelse av Nordstrand kirke komme i gang.

Så fortalte hun om det nye Oslo-prosjektet. Det er regulering av menighetsgrenser, noe hun regnet med store diskusjoner om, om vi hadde for mange kirker, i sentrum kan man velge opptil 10 kirker i kort avstand ? og alle er det god plass i. Videre ble det snakket om vi skal ha en barnekirke eller ungdomskatedral. Eller om vi skal leie ut flere kirker til katolske menigheter, menigheter som er sterkt voksende. Hun fortalte om en kirkefestival i Oslo som kommer til høsten og om fordeling av ressuser. Dog så møtte hun seg selv i døra som tidligere politiker og kulturminister. Hun fortalte at det i Norge var 120-130 tusen frivillige årsverk i kirken.

Om det blir statskirke eller ikke så vil Oslo kommune ha et økonomisk ansvar.

Valgerd Svarstad Haugland fikk en rekke spørsmål, og på svarene kunne de fremmøtte forstå at hun hadde satt seg grundig inn de lokale kirkemessige sakene.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.